OLD HELLO, OLD HELLO 2

Έξυπνες λύσεις για την κουρασμένη μητέρα!

Έξυπνες λύσεις για την κουρασμένη μητέρα!

Δουλειά από το σπίτι και ταυτόχρονα παιχνίδι και απασχόληση των παιδιών… Μια κουρασμένη μητέρα !

Το να είσαι μητέρα είναι μία πολύτιμη φανταστική εμπειρία, αλλά μπορεί ασφαλώς να είναι και αρκετά κουραστική. Φυσικά είναι ένα προνόμιο και μία μεγάλη χαρά να αφιερώνεσαι εξ ολοκλήρου στο μικρό σου. Όμως όλη αυτή η ενέργεια και η προσπάθεια σίγουρα θα γιγαντωθούν. Γι’ αυτό ας δούμε κάποιες χρήσιμες, έξυπνες συμβουλές για τις εξαντλημένες μανούλες:

Πολλές μητέρες πρέπει να ισορροπήσουν την οικογενειακή ζωή με την προσωπική και την καριέρα τους. Αυτό απαιτεί ένα χρόνο προσαρμογής.

Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι έχετε αποκτήσει υπερδυνάμεις, όπως όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, αλλάζοντας μία πάνα και κρατώντας ταυτόχρονα το μωρό σας. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι ικανότητες είναι χρήσιμες επειδή σας βοηθούν να κάνετε συγχρόνως πολλά πράγματα. Επίσης όμως είναι ένα σημάδι του πόσο απασχολημένη είστε και ο λόγος που δεν έχετε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.

Η λίστα των καθηκόντων σας είναι πάρα πολύ γεμάτη, αλλά το σώμα σας παρακαλεί να κάνετε ένα διάλειμμα! Αν έτσι αισθάνεστε μην ανησυχείτε. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μάλλον θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα!

Πρακτική για βαθιές αναπνοές!

Πρώτα από όλα, προσπαθήστε να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές, που είναι μία ισχυρή και εξαιρετικά ευεργετική άσκηση. Έτσι, όταν αισθάνεστε άγχος, είναι εύκολο να ξεχάσετε πόσο ωραία μπορείτε να αισθανθείτε αν απλά αναπνέετε βαθιά. Είναι αλήθεια ότι αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να το συνηθίσετε, όμως θα βοηθήσει να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση. Σαν αποτέλεσμα θα αισθανθείτε αμέσως λίγο πιο χαλαρή.

Κοιμηθείτε όταν μπορείτε.

Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, είναι μία αναγκαιότητα ειδικά για τις μητέρες. Γι’ αυτό κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και μέσα στην ημέρα όταν το μικρούλι σας κοιμάται κοιμηθείτε και εσείς. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλό. Αλλά προσθέτοντας μόνο μερικές ώρες ύπνου μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα σεροτονίνης σας. Γεγονός που θα κάνει μεγάλη διαφορά στη μείωση της εξάντλησης και θα σας δώσει την ενέργειά σας πίσω.

Πράγματι, ενώ μπορεί να μην το πιστεύετε, ακόμη και λίγα λεπτά ξεκούρασης είναι πολύ σημαντικά. Έστω και 20 λεπτά την ημέρα. Θα νιώσετε πιο δυνατή και αποτελεσματική, χωρίς όμως να επηρεάσει τον βραδινό σας ύπνο.

Επιπλέον, είναι καλό να έχετε την κούνια του μωρού σας στο δικό σας δωμάτιο. Έτσι θα είστε σίγουρη ότι θα αισθάνεστε πιο ήσυχη και θα κοιμηθείτε καλύτερα!

Οι εξαντλημένες μητέρες πρέπει να θυμούνται τις προτεραιότητές τους.

Τις στιγμές που αισθάνεστε πραγματικά πολύ κουρασμένη, θυμηθείτε τι είναι το πιο σημαντικό για σας. Όταν κάνετε μία λίστα με τις προτεραιότητές σας, θα ηρεμήσετε και θα καταλάβετε ποιες δραστηριότητες πραγματικά απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή. Επιπλέον, θα μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνετε και να αφήσετε λιγότερα σημαντικά πράγματα για μία άλλη φορά.

Γνωρίστε πόση ενέργεια πράγματι έχετε. Ποια είναι τα όριά σας.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε πόση ενέργεια, πόση δύναμη έχετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνετε προσοχή στο πως αισθάνεται το σώμα σας και πόσο δραστήρια είσαστε στη διάρκεια της ημέρας. Σημαίνει επίσης ότι είναι καλό να κοιτάζετε πίσω και να εντοπίζετε τα πράγματα που σας επηρεάζουν συναισθηματικά.

Μην ξεχνάτε πόσο τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τα ενεργειακά μας επίπεδα. Ίσως η βελτίωση της συναισθηματικής σας νοημοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την προσωπική σας ενέργεια.

Με τον ίδιο τρόπο, αν δεν αισθάνεστε καλά, μπορεί να είναι επειδή είστε καταπονημένη ή πολύ πιεσμένη σε κάποια περίοδο της ζωής σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν γνωρίζετε τις αντοχές σας, αυτό θα σας δώσει λίγη ώθηση/δύναμη ακόμη. Ευτυχώς, όταν καταλάβετε  ότι η ενέργειά σας είναι χαμηλή, θα αποφασίσετε να μειώσετε τις εργασίες που πραγματοποιείτε.

Λοιπόν! Μην στενοχωριέστε. Σκεφτείτε ήρεμα τις προτεραιότητες σας και ακολουθήστε όσο μπορείτε τις παραπάνω συμβουλές.

ΠΗΓΗ:paidorama.com