News

4+2 επιτραπέζια για… οικογενειακές κόντρες!

4+2 επιτραπέζια για… οικογενειακές κόντρες!
Πίστεψέ μας: δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου από μια βραδιά επιτραπέζιων! Ποιος μπορεί να πει «όχι» άλλωστε στην πρόκληση της νίκης αλλά και την εγγυημένη ψυχαγωγία που προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, ειδικά μάλιστα αν μιλάμε για ορισμένα από τα καλύτερα που θα βρεις στην αγορά;

Όσο κι αν κάποιοι κάνουν… τους δύσκολους, δε θα χρειαστούν παρά λίγα λεπτά για να μπουν στο κλίμα και να είσαι σίγουρος πως με το τέλος της παρτίδας θα σε παρακαλούν για ακόμα μία! Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 4+2 προτάσεις που θα φέρουν πιο κοντά την οικογένεια γύρω από το τραπέζι του σαλονιού (ή της κουζίνας). Εσύ απλά επίλεξε εκείνη που ταιριάζει στα γούστα της δικής σου!

Τicket to Ride – Ευρώπη

Το Ticket to Ride είναι ένα από τα επιτραπέζια με τα περισσότερα βραβεία διαχρονικά και παγκοσμίως -όχι άδικα, αφού το κόνσεπτ του είναι πανέξυπνο και η αντοχή του στον χρόνο τεράστια. Θα βρεις αρκετές προτάσεις που εστιάζουν σε διαφορετική ήπειρο ή χώρα, εμείς ωστόσο σου προτείνουμε εκείνη με τον χάρτη της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ου αιώνα, εποχή που το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γηραιάς ηπείρου ανθίζει. Εσύ και οι αντίπαλοί σου αναλαμβάνετε αποστολές, βάσει των οποίων καλείστε να συνδέσετε δύο πόλεις μεταξύ τους. Οι διαθέσιμες γραμμές ωστόσο είναι περιορισμένες και ο καθένας από εσάς (2-5 παίκτες) θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πετύχει τον στόχο του, μπλοκάροντας παράλληλα τους ανταγωνιστές του.

Οι Άποικοι του Κατάν

Πάρε την υπόλοιπη φαμίλια σου (2-4 παίκτες) και ταξιδέψτε όλοι μαζί στο Κατάν, ένα νησί με εύφορο έδαφος, γεμάτο από φυσικούς πόρους. Καθένας από εσάς είναι κι ένας άποικος που προσπαθεί να κατασκευάσει πόλεις συνδέοντάς τις με δρόμους. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάνει εμπόριο με τους άλλους παίκτες όμως στο τέλος μόνο ένας θα είναι ο νικητής. Πού τελειώνει η συνεργασία και πού αρχίζει ο ανταγωνισμός; Οι κανόνες του Κατάν είναι αρκετά απλοί -δε θα χρειαστούν παρά λίγα μόνο λεπτά για να τους αποστηθίσεις και να τους κατανοήσεις. Η κάθε του παρτίδα δε, διαρκεί τόσο ώστε να σε απορροφήσει χωρίς όμως να σε κουράσει. Βρες την ιδανική στρατηγική και γίνε εσύ ο άρχοντας του Κατάν!

Trivial Pursuit

Το Trivial Pursuit δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για το κλασικότερο και καλύτερο παιχνίδι γνώσεων που θα βρεις, έχοντας ψυχαγωγήσει εκατομμύρια παίκτες από το 1981 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε. Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες θεματικές εκδόσεις, όμως εμείς σου προτείνουμε την ορίτζιναλ, την αυθεντική (αν μη τι άλλο είναι εκείνη που θα μπορέσει να παίξει ολόκληρη η οικογένεια ανεξαρτήτως προτιμήσεων). Κατάλληλο για 2-6 παίκτες, περιλαμβάνει ερωτήσεις από μία μεγάλη γκάμα κατηγοριών, δοκιμάζοντας τις γνώσεις των μελών της οικογένειας σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ιδιαίτεροι κανόνες δεν υπάρχουν: όποιος καταφέρει και συμπληρώσει και τα έξι «τυράκια», απαντώντας παράλληλα στην τελική ερώτηση, είναι ο νικητής, οπότε επί του πρακτέου, τα πάντα είναι θέμα γνώσεων. Το ‘χεις;

Mysterium

Αν ψάχνεις κάτι συνεργατικό και όχι ανταγωνιστικό, τότε το Mysterium είναι το επιτραπέζιο που θα χαρίσει ώρες ποιοτικής ψυχαγωγίας σε όλη την οικογένεια. Κατάλληλο ακόμα και για… XL νοικοκυριά (2-7 παίκτες), είναι ένα πανέξυπνο και καλογραμμένο παιχνίδι ρόλων που απαιτεί τέλεια συνεργασία προκειμένου να λυθεί το μυστήριο του στοιχειωμένου πύργου του Warwick. Ένας παίκτης υποδύεται το φάντασμα και οι υπόλοιποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του, προκειμένου να ρίξουν φως στον θάνατό του και αυτό να καταφέρει να αναπαυθεί. Σπουδαία ατμόσφαιρα και σούπερ κόνσεπτ, να είσαι σίγουρος ότι θα σας παιδέψει αρκετά, όμως η ηθική ικανοποίηση που προσφέρει με την ολοκλήρωσή του δε συγκρίνεται με τίποτα. Αφιέρωσε ώρα να κατανοήσεις τους κανόνες και δε θα ‘χεις να φοβάσαι τίποτα.

Codenames

Το Codenames (στα Ελληνικά είναι γνωστό ως Κωδική Ονομασία) είναι τέλεια πρόταση για 2-8 παίκτες ηλικίας από 14 ετών και άνω. Αρκετά προσιτό οικονομικά, το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι η μικρή του διάρκεια που περιορίζεται στα 15 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι είναι ιδανικό ακόμα και για τις περιπτώσεις που ο χρόνος είναι περιορισμένος. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες, καθεμία εκ των οποίων έχει έναν αρχηγό. Εκείνος προσπαθεί να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του ώστε να βρουν πρώτοι τις κατάλληλες κάρτες και να φτάσουν στη νίκη. Έξυπνο παιχνίδι που δεν πρόκειται να βαρεθείς να παίζεις, καθώς η κάθε παρτίδα είναι μοναδική -ιδιαίτερα αν οι συνθέσεις των ομάδων αλλάζουν κιόλας.

Τα Κάστρα του Μυστρά

Ένα από τα ωραιότερα και πλέον εφευρετικά παιχνίδια που κυκλοφορούν, Τα Κάστρα του Μυστρά ή Carcassonne όπως είναι η κανονική ονομασία του, είναι ένα επιτραπέζιο στο οποίο οι ίδιοι οι παίκτες διαμορφώνουν το ταμπλό! Συγκεκριμένα, ο καθένας εξ αυτών (2-5 παίκτες) τοποθετεί πλακίδια, προσπαθώντας να φτιάξει δρόμους, κάστρα και αγρούς ενώ παράλληλα κάνει όσο το δυνατόν δυσκολότερη τη ζωή και το έργο των αντιπάλων του. Ιππότες, καλόγεροι, ληστές και γεωργοί έρχονται να κάνουν ακόμα πιο απρόβλεπτη την έκβαση κάθε παιχνιδιού που είμαστε σίγουροι πως θα συμφωνήσεις ότι μοιάζει αρκετά με μια παρτίδα σκάκι. Σκέψου όσο πιο μπροστά γίνεται, πρόλαβε τους υπόλοιπους και γίνε εσύ ο νικητής. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις μεγάλο τραπέζι!

http://mama365.gr