News

5+1 πράγματα που πρέπει να κάνουν οι άντρες κάθε μέρα σύμφωνα με τους επιστήμονες

Όλοι γνωρίζουμε τα βασικά: άσκηση, υγιεινή διατροφή, περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά τι άλλο πρέπει να κάνει ένας άνδρας κάθε μέρα για μια καλύτερη, υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή; Οι σχετικές επιστημονικές μελέτες μας δίνουν τις απαντήσεις. 

1. Ξεκινήστε τη μέρα με κρύο ντους

Αν και μάλλον το κρύο ντους δεν πρέπει να αρέσει σε πολλούς, μια σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι τα καθημερινά κρύα ντους αποτρέπουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Η έκθεση στο κρύο ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα ενδορφίνης ή αλλιώς ορμόνης της ευτυχίας και απελευθερώνει νοραδρεναλίνη, η οποία ανεβάζει τη διάθεση, την ενέργεια και την απόδοση. Κάντε, λοιπόν, τα κρύα ντους μέρος της πρωινής σας ρουτίνας για ένα χαρούμενο (αν και παγωμένο) ξεκίνημα της μέρας.

2. Τρώτε πρωτεΐνη στο πρωινό

Αυγά, γιαούρτι, γάλα, ακόμα και φιστίκια αν σας αρέσουν, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο πρωινό, αφού η κατανάλωση πρωτεΐνης σε αυτό το γεύμα είναι απαραίτητη. Εξάλλου, αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα. Ο καθηγητής διατροφολογίας Donald Layman, από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, συστήνει την κατανάλωση 30g πρωτεΐνης στο πρωινό.
Μετά από έναν πλήρη ύπνο, το σώμα είναι σε καταβολική κατάσταση, έτσι ώστε η πρωτεΐνη να αρχίζει να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά. Ρυθμίζει, επίσης, το σάκχαρο του αίματος, εξαλείφοντας την επιθυμία για λιπαρά και υδατάνθρακες.

3. Κάνετε διαλείμματα στη διάρκεια της δουλειάς

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα διαλείμματα αυξάνουν την παραγωγικότητα. Στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις μελέτησαν δύο ομάδες που εκτελούσαν την ίδια εργασία και διαπίστωσαν ότι η ομάδα που έκανε σύντομα διαλείμματα παρουσίασε καλύτερη απόδοση. Ο εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν περνάτε πολύ ώρα κάνοντας το ίδιο πράγμα, χάνετε τη συγκέντρωσή σας. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να ελέγχετε τα social media κάθε τόσο. Προτιμήστε να σηκωθείτε από την καρέκλα σας και κάνετε μια σύντομη βόλτα.

4. Κάνετε ασκήσεις πυελικού εδάφους (Kegel)

Αν θεωρείτε ότι οι ασκήσεις αυτές απευθύνονται μόνο στις γυναίκες, κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, μπορούν να σώσουν τη ζωή σας, τη σεξουαλική ζωή τουλάχιστον.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ ζήτησαν από μία ομάδα ανδρών που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία να εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες ασκήσεις, οι οποίες δυναμώνουν τους μύες γύρω από το πέος, όπως οι ασκήσεις με αλτήρες δυναμώνουν τους δικεφάλους σας. Μέσα σε τρεις ως έξι μήνες, το 40% των ανδρών είχε ανακτήσει τη στυτική λειτουργία.

5. Παίξτε παιχνίδια στον υπολογιστή

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα videogames ενεργοποιούν νευρικά κυκλώματα και βελτιώνουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου. Το gaming βελτιώνει τη δημιουργικότητα, τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων και την αντίληψη. Φυσικά, η πολύωρη ενασχόληση με αυτά έχει και αρνητικές επιπτώσεις, που σχετίζονται με τον έλεγχο των συναισθημάτων, την εσωστρέφεια και την κατάθλιψη.

6. Φροντίστε να έχετε 21 εκσπερματίσεις κάθε μήνα

Ενδεχομένως δεν είναι εφικτό να κάνετε σεξ κάθε μέρα, αλλά η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να είναι η απάντηση στην καλή υγεία. Το 2016, η Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας 18ετούς μελέτης, η οποία διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν κατά 20% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ένας άντρας θα πρέπει να εκσπερματώνει κατά μέσο όρο 21 φορές τον μήνα. Μία πιθανή ερμηνεία για αυτό είναι ότι η εκσπερμάτιση αποτελεί μια φυσική μέθοδο του οργανισμού για να απομακρύνει τις τοξίνες από το αναπαραγωγικό σύστημα.

http://citykidsguide.com