LIFE & STYLE

κύρια φωτογραφία συνταγής Ντοματόρυζο το καλοκαιρινό

Αυτή η συνταγή για μένα είναι γεμάτη από την μορφή του πατέρα μου και με αφορμή την παρότρυνσή του cookpad να παρουσιάσουμε ένα φαγητό που να μας θυμίζει την πατρώα μορφή,(εξ αιτίας της διεθνούς ημέρας του πατέρα), το επέλεξα, ανάμεσα σε πολλά που του άρεσαν, για δύο λόγους. 1) για την απλότητα του,2) παρά το γεγονός ότι λείπει από την φύση από δεκαετίας η μορφή του ζει, για μένα μέσα από τα όσα είχα την ευλογία να ζήσω, να διδαχθώ, δίπλα του και να ακολουθώ ως μπούσουλα.. Αφιερωμένο λοιπόν στον άνθρωπο που δεν έφυγε, ποτέ από την ζωή μου!!! Στον πατέρα μου.

 1 ώρα περίπου

Υλικά

 5 μερίδες
  1. 500 γρ. ρύζι γλασσέ ή νυχάκι (ότι σας αρέσει περισσότερο, το πρώτο φτιάχνει δυνατό χύλωμα και πρέπει να το σερβίρεται άμεσα, το δεύτερο έχει μεγαλύτερη αντοχή στο να σφίξει..)
  2. 200γρ ελαιόλαδο
  3. 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα μικρό καρέ,
  4. 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  5. 5,6 μέτριες και ώριμες ντομάτες
  6. αλάτι, μαυροπίπερο σε κόκκους ή και τριμμένο,
  7. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  8. Νερό σε αναλογία 2 προς 1, όπως σε όλα μας τα ριζότο

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόδρο μας και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε τεμαχίσει στον τύπο του γαρύφαλου, το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βγούν τα υγρά της ντομάτας και προσθέτουμε την αναλογία του νερού.

    Ντοματόρυζο το καλοκαιρινό φωτογραφία βήματος 1
  2. Αφού προσθέσουμε και το νερό αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε το ρύζι, ενώ μειώνουμε την φωτιά στο μισό και περιμένουμε να βράσει το πιλάφι μας διορθώνοντας αν χρειαστεί την γεύση του με αλάτι ή πιπέρι. Είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό και σερβίρεται χλιαρό με γυδοτύρι ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.

    Ντοματόρυζο το καλοκαιρινό φωτογραφία βήματος 2