Cooking

Αφράτο κέικ βανίλιας

Υλικά

  • 250 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 500 γραµ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 440 γραµ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
  • 4 μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 260ml γάλα
  • 1 βανιλίνη ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ζάχαρη τμηματικά.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  3. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι μα το γάλα και την βανιλίνη ή το ξύσμα πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ.
  5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά με βούτυρο μία μεγάλη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180°C.
  7. Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στη φόρμα.
  8. Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ:http://citykidsguide.com