Cooking

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε Χ

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο που βάζει τέλος σε γλυκά διλήμματα και θα απολαύσετε οικογενειακώς!

Συστατικά

Για το cheesecake

2 συσκευασίες τυρί κρέμας με μειωμένο λίπος, μαλακό

μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ καρότου

1 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι, χωρισμένη

1 1/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ή ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 φλιτζάνι πολτό μήλου

1/3 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις τη φόρμα που θα βάλεις το μείγμα.

Για να προετοιμάσετε το μείγμα cheesecake: Συνδύασε τυρί κρέμας, μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η υφή ομαλή, 1 έως 2 λεπτά, σταματώντας για να ξύσεις τις πλευρές με μια σπάτουλα. Άφησε στην άκρη.

Για να προετοιμάσεις το μείγμα κέικ καρότου: Τρίψε τα καρότα και βάλε τα με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφού έχεις πρώτα στραγγίσει το καρότο από τα υγρά του.

Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τζίντζερ μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς ελαφρά τον πολτό μήλου, την κοκκοποιημένη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το υπόλοιπο φλιτζάνι καστανή ζάχαρη μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα μήλου στο μείγμα αλευριού και χτυπάς ελαφρά μέχρι να αναμειχθεί. Πρόσθεσε τα στραγγισμένα καρότα.

Ρίξε 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα κέικ καρότου στην έτοιμη φόρμα, λειαίνοντας για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε από πάνω το ένα τρίτο του μείγματος cheesecake. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κέικ καρότου από πάνω, εξομαλύνοντας απαλά για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα cheesecake στην κορυφή για να καλύψεις πλήρως το μείγμα κέικ καρότου, απλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα, εάν χρειαστεί.

Ψήνεις 55 έως 65 λεπτά, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά, εάν χρειαστεί για να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Άφησε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ½ ώρες. Κάλυψε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζεις τις εξωτερικές άκρες του cheesecake με πεκάν.

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)