Cooking

Δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα; Φτιάξε μακαρονάδα στο τηγάνι

Για τις μαμάδες που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ να τα προλάβουν όλα, το μαγείρεμα αποτελεί αληθινή πρόκληση. Πολλές φορές σπάμε το κεφάλι μας για να βρούμε γρήγορες και νόστιμες συνταγές για να γλυτώσουμε χρόνο από την κουζίνα. Γι’ αυτό τον λόγο σας προτείνουμε να φτιάξετε μακαρονάδα…στο τηγάνι! Δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε ξεχωριστά τη σάλτσα, αφού όλα τα υλικά μπαίνουν στο ίδιο σκεύος και όσον αφορά τη γεύση, πιστέψτε μας, σκίζει!

  • 340 γραμμάρια μακαρόνια της επιλογής σας
  • 340 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2 κλωνάρια βασιλικού,
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε τα ζυμαρικά κάθετα και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κόκκινο πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το λάδι, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το νερό.

Βήμα 2ο

Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το νερό σχεδόν να εξατμιστεί για 9 λεπτά περίπου.

Βήμα 3ο

Αλατοπιπερώνουμε, μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με βασιλικό. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: food52.com