OLD HELLO 2

Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές της Αττικής – Όλα όσα θα ισχύσουν από την Πέμπτη 11/2

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε για την Αττική και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου  έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) αλλά και των Γυμνασίων να επιστρέψουν στην γνώριμη τηλεκπαίδευση, ενώ οι μαθητές Λυκείου συνεχίζουν απρόσκοπτα τα εξ αποστάσεως μαθήματά τους. Οι μαθητές των Σχολείων Ειδικής Αγωγής θα συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων δια ζώσης.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά. Σημειώνεται ότι για τους γονείς θα δοθεί άδεια ειδικού σκοπού.

Τα SOS βήματα για να συνδεθεί ο μαθητής Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στην πλατφόρμα Webex

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκινά από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, με τους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού να καλούνται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex. Για τα Δημοτικά η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά, με 10λεπτα διαλείμματα, και το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιέχει πέντε (5) διδακτικές ώρες.

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως θα διεξάγονται πρωινές ώρες

Υπενθυμίζεται ότι με νέα εγκύκλιο που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα συστήνεται το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων να εφαρμόζεται πρωινές ώρες όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αποφευχθεί η αναστάτωση στο πρόγραμμα των μαθητών.  Αυτή είναι η εγκύκλιος ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές πριν συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημα

Κρίνεται σκόπιμο μαθητές να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, εικόνα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίησή τους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Μέσω της πλατφόρμας Webex θα διεξάγεται η σύγχρονη τηλεκπαίδευση

H σύγχρονη τηλεκπαίδευση υλοποιείται με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού
Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας
Cisco Hellas A.E.

Είσοδος των μαθητών στην τηλεδιάσκεψη Webex

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει δώσει ο/η δάσκαλος  σας.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-…..webex.com/meet/…. .

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα σας στείλουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τμημάτων ώστε να γνωρίζετε σε ποιο link θα εισέρχεστε κάθε φορά. Kαταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι δάσκαλοι.

Οι μαθητές με ένα «κλικ» επάνω στον σύνδεσμο του εκπαιδευτικού
εισέρχονται στην ηλεκτρονική αίθουσά του. Κατά την είσοδό τους οι μαθητές συμπληρώνουν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν εικόνα του τμήματός τους.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σύνδεσμοι (links) των εκπαιδευτικών ενεργοποιούνται λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος.
Για την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων προτείνεται  οι μαθητές να είναι μόνοι τους, σε ένα ήσυχο σημείο του σπιτιού που υπάρχει καλό σήμα (internet) και οι γονείς να παρεμβαίνουν μόνο στην περίπτωση που χρειάζεται κάποια βοήθεια για την επίλυση τεχνικού προβλήματος. Εξαιρούνται βέβαια τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά που θα χρειαστούν απαραίτητα τη συνεργασία και υποστήριξη από τους γονείς τους.

4 SOS συμβουλές για την εύρυθμη και αποτελεσματική τηλεκπαίδευση

  • Το όνομα χρήστη (username) κάθε μαθητή /τριας θα πρέπει αυστηρά να έχει τη μορφή: πρώτα τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου και μετά ολόκληρο το όνομα του/της, με ελληνικούς μικρούς χαρακτήρες. Ο μαθητής με όνομα π.χ. Αντωνόπουλος Απόστολος θα φαίνεται ως «Αντ. Απόστολος». Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτείνεται να είναι εικονική, της μορφής [email protected].
  • Κρίνεται απαραίτητη η χρήση ακουστικών με ενσωματωμένο μικρόφωνο,
    για την εξασφάλιση καλής ποιότητας ήχου χωρίς επιστροφή των ηχείων
    καθώς και την αποφυγή μετάδοσης ήχων από το ευρύτερο περιβάλλον.
  • Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται με κλειστά μικρόφωνα και
    ανοιχτές κάμερες.
  • Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου
    κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει
    αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Δεν έχω σύνδεση στο internet, πώς μπορώ να παρακολουθήσω το μάθημα;

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Call In, δηλαδή την κλήση σταθερού Ελληνικού αριθμού από σταθερό τηλέφωνο, με αστική χρέωση.

1.Ενημερώστε τον καθηγητή σας ότι θα παρακολουθήσετε τηλεφωνικά το μάθημα για να σας δώσει τον κωδικό της αίθουσας και να την ξεκλειδώσει. Ο κωδικός της αίθουσας δεν αλλάζει, μπορείτε να τον κρατήσετε και για επόμενα μαθήματα.

2.Από το τηλέφωνό σας καλέστε 211 990 2394. Προσοχή: αυτός είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να καλείτε. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κλήσης διεθνών τηλεφωνικών αριθμών, όμως κάτι τέτοιο θα έχει υψηλές χρεώσεις. Χρησιμοποιείτε μόνο τον Ελληνικό αριθμό.

3.Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον εννιαψήφιο κωδικό της αίθουσας και στο τέλος πατήστε δίεση (#).

4.Στο τέλος του δεύτερου μηνύματος πατήστε απλά δίεση (#).

5.Αν ο δάσκαλος έχει ξεκλειδώσει την αίθουσα συνδέεστε σ’ αυτή και μπορείτε να ακούσετε τον καθηγητή και τους συμμαθητές σας.

6.Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε, επικοινωνήστε με τον καθηγητή.

Έχετε υπολογιστή αλλά δεν έχετε κάμερα; Έτσι θα παρακολουθήσετε το μάθημα

Το DroidCam είναι μία δωρεάν εφαρμογή που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το Android smartphone ή το tablet ως webcam υπολογιστή. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή και τη συσκευή μικροφώνου του κινητού και τη συνδέει με το PC μέσω καλωδίου USB ή δικτύου WiFi. Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες εδώ 

Δεν έχω tablet ή laptop για να παρακολουθήσω τα μαθήματα. Μπορώ να τα παρακολουθήσω μέσω τηλεφώνου;

Στο ερώτημα πολλών γονιών “Πώς μπορεί να συνδεθεί ο μαθητής με σταθερό τηλέφωνο” οι οδηγίες είναι οι εξής:

  • Κάτω από το Join meeting (Συνδεθείτε σε συνάντηση), σας δίνεται η επιλογή να συνδεθείτε και με άλλα μέσα (More ways to join).
  • Αφού το επιλέξετε, θα εμφανιστεί ένας σταθερός τηλεφωνικός αριθμός και ένας κωδικός πρόσβασης (access code).
  • Καλώντας αυτό το νούμερο, και σχηματίζοντας τον κωδικό, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Τι ισχύει για την πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων

Αναφορικά για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας είναι δωρεάν.

Πώς μπορεί ένας μαθητής να ζητήσει το λόγο όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, που θα είναι όλοι οι μαθητές mute, έχει κάποια απορία;

Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να ζητήσει εγγράφως το λόγο μέσω chat, καθώς και να βγάλει τον εαυτό του από τη σίγαση. Ο εκπαιδευτικός με τη σειρά του μπορεί να επιβάλει εκ νέου την ησυχία, καθώς και να απομακρύνει κάποιον μαθητή από την τάξη.

Πώς μπορώ να ελέγξω τον ήχο του υπολογιστή μου;

Είτε στην προεπισκόπηση (πριν αρχίσει το μάθημα) ή πηγαίνοντας στο menu Audio-> Speaker, Microphone and Camera μπορείτε να επιλέξετε τις συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλά και να ελέγξετε τη λειτουργία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Webex πατήστε εδώ

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ήχο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τα διορθώσετε

Επειδή αυτές τις μέρες όλοι ψάχνουν συμβουλές και τρόπους για να μπορέσουν να διευθετήσουν τα όποια προβλήματα προκύπτουν ώστε να διεξαχθεί ανεμπόδιστα και όσο το δυνατόν καλύτερα η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας αυτό το video που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε για να ακούγεστε (ρυθμίσεις μικροφώνου) αλλά και να ακούτε (ρυθμίσεις ηχείων/ speakers) στον υπολογιστή σας.

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr