Cooking

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για δροσερά, ελαφριά γλυκά

Υλικά (12 μερίδες)

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα, λιωμένη και κρυωμένη ελαφρά
  • 100 γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις το ζαχαρούχο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Απλώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο του. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε τη μισή κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε με μπισκότα από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Το υπόλοιπο μπισκότο το χτυπάμε στο μούλτι με την καρυδόψιχα, μέχρι να διαλυθούν αλλά να μη γίνουν σκόνη. Πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.
Εύκολες και γρήγορες συνταγές για δροσερά, ελαφριά γλυκά

 

Triffle με γιαούρτι και μπανάνες

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • λίγο μέλι
  • χοντροκομμένη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί και στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1′ την κρέμα. Προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα. Στο μεταξύ, τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρές φέτες και τις ψήνουμε με την καστανή ζάχαρη για 1′-2′ σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Για το σερβίρισμα διαλέγουμε διάφανα ποτήρια και κάνουμε στρώσεις από μπισκότο, μπανάνες και γιαούρτι.
Εύκολες, γρήγορες συνταγές για δροσερά, ελαφριά γλυκά

Vegan τάρτα λεμόνι (lemon pie)

Υλικά για την ζύμη (8 μερίδες)

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 ml ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι

Υλικά για την γέμιση

  • 65 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • 400 ml κρέμα καρύδας
  • 240 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Επιπλέον υλικά
Φυτική σαντιγί από κρέμα καρύδας ή ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη, ανακατεύοντας σε μπολ  το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύσμα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε στην αρχή με κουτάλι και στη συνέχεια με τα δάχτυλά μας, μέχρι να σχηματιστεί ενιαία μαλακή ζύμη. Πιέζουμε την ζύμη στην βάση και στα τοιχώματα μίας ελαφρώς λαδωμένης ταρτιέρας. Τρυπάμε την ζύμη με πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 20’, μέχρι να χρυσίσει στις άκρες. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση, χωρίς να κλείσουμε το φούρνο.
Για τη γέμιση, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ξαναβάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15’. Αφήνουμε την τάρτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε με σαντιγί καρύδας ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ:http://citykidsguide.com