LIFE & STYLE

Φτιάχνουμε αφράτη κοτόπιτα με τη βοήθεια του chef Κυριάκου Μελά

Η κοτόπιτα στην καλύτερη εκδοχή της: τυρένια, κρεμώδης, αρωματική! Ο σεφ Κυριάκος Μελάς μοιράζεται μαζί μας μια πεντανόστιμη συνταγή που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξετρελάνει τους πάντες!

TIPS:

• Για λιγότερα λιπαρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φύλλο θέλετε, αντί της σφολιάτας.

• Χρησιμοποιήστε τη γέμιση σε τάρτες ή ακόμη μπορείτε να κάνετε την πίτα χωρίς φύλλο προσθέτοντας 2-3 αυγά.

• Για περισσότερη γεύση προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα ή κάποιο αλλαντικό.

ΥΛΙΚΑ:

• 1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
• 250 ml γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 κούπα τυριά
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο
• 1 φύλλο σφολιάτας
• Αυγό για την επάλειψη
• Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο έως ότου μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα. Αναμίξτε καλά και ρίξτε τα τυριά και τον κόλιανδρο. Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Η γέμισή σας είναι έτοιμη!

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση σε αυτά. Διπλώστε στη μέση και ενώστε τις άκρες. Αλείψτε με αυγό (το οποίο θα έχετε αραιώσει με λίγο νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.

Καλή σας απόλαυση!

http://infokids.gr