Cooking

Γεμιστά με καλαμαράκια

 

Γεμιστά με καλαμαράκια!

Υλικά

 4 μερίδες
  1. 1/2 κιλό καλαμαράκια
  2. 12 γεμιστά πιπεριά μέτρια
  3. 4 Φλωρίνης μέτριες
  4. Ρύζι νυχάκι εγώ δεν το μετράω το βάζω με το μάτι
  5. Φρέσκο κρεμμυδάκι
  6. 2 κρεμμύδια ξερά
  7. Μαϊντανός
  8. Άνηθος
  9. Αλάτι
  10. Πιπέρι
  11. Ρίγανη
  12. Λίγο δυόσμο
  13. 1 λεμόνι
  14. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Περνάμε τα καλαμαράκια από τη μηχανή του κιμά εάν δεν έχουμε τα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ είναι εύκολο και εγώ με το μαχαίρι τα κόβω.

  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας.

  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά τα καλαμαράκια το λάδι και τα μπαχαρικά και τσιγαρίζουμε μαζί με το ρύζι και προσθέτουμε λίγο νεράκι όταν το πιεί το νερό το βγάζουμε από τη φωτιά.

  4. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο ταψί με το καπάκι από κάτω τρίβουμε αλάτι από πάνω προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.

  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

    http://cookpad.com