Shopping cart

close
Τηλέφωνο: 2294 02 59 55 Email: info@helloradio.gr
close

Blog

Cooking

Γίγαντες στον φούρνο με λουκάνικο ή χωρίς!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γίγαντες στον φούρνο

Γίγαντες φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με αρωματική σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο! Μπορείτε να παραλείψετε το ψήσιμο στον φούρνο και να απολαύσετε τους γίγαντες με λουκάνικο σαν σούπα από την κατσαρόλα.

Γίγαντες στο φούρνο
Γίγαντες φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο!
ΠιάτοΚυρίως πιάτα
ΚουζίναΕλληνική
Λέξη κλειδίΓίγαντες στο φούρνο
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες6
Θερμίδες292θερμίδες
ΔημιουργόςΤάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε νερό με λίγη μαγειρική σόδα. Μετά από 12 ώρες τους στραγγίζουμε και τους ξεπλένουμε καλά.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και το πράσο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Τον τρίβουμε καλά στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα για να βγάλει όλα τα αρώματα και τη γεύση του. Κόβουμε χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα και αποξηραμένο τζίντζερ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τη σπάμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τους στραγγισμένους γίγαντες.
  • Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλυφθούν οι γίγαντες. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν καλά οι γίγαντες και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Οι γίγαντες φούρνου είναι έτοιμοι όταν έχουν απορροφήσει τα υγρά και έχουν μείνει με το λάδι τους.

ΠΗΓΗ:mamapeinao.gr

 

Let's talk with us
Σκύρος !!!! Ημιμαραθώνιος και 5 k
Μαραθώνιος Ολυμπίας... Τρελό support... υποδειγματικό... Ποδηλάτες... scooter... αγροτικά...τα πάντα όλα !!!
Skiritida run - Μακράν η καλύτερη ασφάλτινη διαδρομή σε αγώνα (Δάσος σκυριτιδας κ.α.). Ομορφιά, άρτια οργάνωση και όχι μόνο. Πες τα Σπανοπ, ξέρεις...
Ημιμαραθώνιος στο Ζαγόρι με τον φίλο Δημήτρη να μην βλέπει την σηματοδότηση και να κάνει ένα χιλιόμετρο παραπάνω και εγώ να τερματίζω περπατώντας με πρησμένο γόνατο από πτώση
Αχ Καρδαμύλη!
Σύντομα και πάλι όλοι παρέα να φάμε την άσφαλτο!
Ναιαιαιαιαιαιαι!!!
ετσι !!!!!
Εξαιρετική παρέα!
Ευχαριστουμε παιδια!!Αψογοι οπως παντα!!!
Send
Scroll To Top Sidebar