Theatre

Η παράσταση “Δίπλα δίπλα” των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Μικρό Εθνικό

Δίπλα-δίπλα. Μια ιστορία, ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και με τη δική τους βοήθεια. Μια παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στο Μικρό Εθνικό την πιο κατάλληλη στιγμή. Τώρα που, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να θυμίσουμε στα παιδιά μας πως, για να ξαναχτίσουμε όσα χάσαμε, χρειάζεται να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και να σταθούμε δίπλα-δίπλα. Όπως αναφέρει και ο Φοίβος Συμεωνίδης, που σκηνοθετεί την παράσταση: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δείξουμε και στα παιδιά πως, όσο διαφορετικός και αν είσαι από τον άλλον, η συνεργασία είναι η φυσική διέξοδος».

Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ), συνεργάζονται ξανά με το Μικρό Εθνικό, σ’ αυτήν την παράσταση που μας γεννά δημιουργικά ερωτήματα: από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτήρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;

Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας, αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

Ο Φοίβος Συμεωνίδης σκηνοθετεί μια πολύχρωμη παράσταση με εφόδια τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου και της slapstick κωμωδίας και δημιουργεί χώρο για διάδραση με τα παιδιά. Οι μικροί θεατές παρακολουθούν μια όμορφη, αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό που μοιάζει πολύ με οικοδομή. Καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το «κατασκευαστικό» πανδαιμόνιο, προτείνοντας, στηρίζοντας, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις και συμβουλεύοντας τους ήρωες στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας.

Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή.

Συντελεστές
Ιδέα, δραματουργία, μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Ιδέα, δραματουργία: Έμη Σϊνη
Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης
Σκηνικά, ειδικές κατασκευές: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Χορογραφίες: Κατερίνα Γεβετζή
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Διανομή: Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου

Από 7 Μαΐου
Διάρκεια παράστασης: 50′ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: από €7, στα ταμεία του θεάτρου και στην ticketservices.gr

Μικρό Εθνικό – Κτίριο Τσίλλερ
Σκηνή Νίκος Κούρκουλος
Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια)
Τηλ. 2105288100

http://citykidsguide.com