Cooking

Η πιο τέλεια σαλάτα με παντζάρι και ταχίνι που σίγουρα θα σας χορτάσει!

Όπως είπε και μια φίλη τις προάλλες: «Καλά φάγαμε στην καραντίνα! Τώρα πρέπει να το ράψουμε σιγά-σιγά…» Και υπάρχει τρόπος να τα καταφέρουμε, χωρίς να πεινάσουμε! Αυτή η σαλάτα με παντζάρι και ταχίνι όχι μόνο είναι πεντανόστιμη, αλλά θα σας χορτάσει κιόλας!

Τι θα χρειαστείτε

Για τη σαλάτα

6-8 παντζάρια μεσαίου μεγέθους (κόκκινα και πορτοκαλί αν βρείτε)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Σουσάμι

Για τη σος με το ταχίνι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Αλάτι

1 κουταλιά της σούπας maple syrup (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Bήμα 1ο

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα τα πατζάρια. Τα αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και μόλις είναι έτοιμα τ’ αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.

Βήμα 2ο

Όταν κρυώσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

Βήμα 3ο

Σ΄ ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος με το ταχίνι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Αν χρειαστεί αλατίζουμε το μείγμα μας-το οποίο πρέπει να έχει τη μορφή πουρέ. 

Βήμα 4ο

Βάζουμε σ’ ένα πιάτο τα πατζάρια και τα περιχύνουμε με της σος από ταχίνι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε! Τόσο απλά!

Καλή σας όρεξη!

Πηγή και φωτογραφία: heatherchristo.com