News

Ιδέες για υπέροχες δραστηριότητες για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ετοιμαζόμαστε για το θαύμα της χαράς περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας

Πέρασε ήδη ένας χρόνος – ένας χρόνος ολόκληρος και κάτι μήνες με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει αλλάξει πάρα πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες και τις μικρές μας ρουτίνες. Όπως και πέρσι, έτσι και το φετινό Πάσχα είναι από μόνο του διαφορετικό και έχει αρκετούς λόγους για να περάσει στη μνήμη μας. Ωστόσο ως γονείς θέλουμε να το κάνουμε ξεχωριστό, να το θυμούνται τα παιδιά όχι ως το Πάσχα που νίκησε ο φόβος κι η ανασφάλεια. Αλλά ως το Πάσχα που υπερίσχυσε η ελπίδα και η αγάπη. Ήδη με το εμβόλιο είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελπίδα.
Ας μη μείνει ως το Πάσχα που δεν καταφέραμε να πάμε στο χωριό, αλλά ας το Πάσχα που αγαπήσαμε λίγο περισσότερο το σπίτι μας. Το νιώσαμε δικό μας. Το αγκαλιάσαμε και εκείνο σαν να μεγάλωσε κάπως για να μας κάνει να νιώσουμε πιο άνετα, να χωρέσει όλα αυτά τα συναισθήματα που αυτές τις μέρες μας πλημμυρίζουν.
Μιλήστε στα παιδιά για το θαύμα της ζωής.
Κάντε τα να νιώσουν ευγνωμοσύνη για κάθε στιγμή της μέρας τους.
Για κάθε στιγμή που περνάτε μαζί.
Δώστε τους την ελευθερία να μιλήσουν για όσα σκέφτονται και να εκφράσουν όλα όσα αισθάνονται.
Στρέψτε την προσοχή τους στα θετικά.
Στους μικρούς περιπάτους αυτών των ημερών, νιώστε την ομορφιά και την αναγέννηση της φύσης.
Φέρτε τη φύση στο σπίτι ή στο μπαλκόνι σας.

Δώστε τους χώμα και γλάστρες και σπόρους και αφήστε να έρθουν σε επαφή με το θαύμα της γέννησης των φυτών.
Γίνετε ευρηματικοί και δημιουργικοί. Φτιάξτε τις δικές σας παραδόσεις.
Φτιάξτε πασχαλινές κάρτες και χειροτεχνίες για τους ανθρώπους που αγαπάτε και δεν μπορείτε αυτό το διάστημα να δείτε από κοντά.
Διαβάστε μαζί βιβλία πασχαλινά.
Φτιάξτε τη δική σας λαμπάδα ή διακοσμήστε την με δικές σας χειροποίητες κατασκευές.
Κάντε ένα κυνήγι θησαυρού αβγών μέσα στο σπίτι.
Επικοινωνήστε με όλα τα μέλη της οικογένειάς σας και εκφράστε τους ελεύθερα την αγάπη σας.
Μάθετε στα παιδιά να βρίσκουν τρόπους να δείχνουν την αγάπη τους ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες στους ανθρώπους που τους λείπουν.


Φτιάξτε οικογενειακά άλμπουμ.
Γυρίστε μικρά βιντεάκια με όλα όσα ονειρεύεστε.
Αφήστε τον καλλιτέχνη που βρίσκεται μέσα σας ή μέσα στα παιδιά να εκφραστεί ελεύθερα και κάντε τα αβγά σας μικρά έργα τέχνης.
Φτιάξτε τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια.
Ετοιμάστε ένα «παιχνίδι ευχών» για το βράδυ της Ανάστασης, γράφοντας ένα μήνυμα αγάπης που θα ανταλλάξετε μεταξύ σας ή θα αφήσετε στο τραπέζι στο γεύμα της Λαμπρής. Γράψτε μηνύματα αγάπης και βάλτε τα σε ένα κουτάκι και για τα πρόσωπα που δεν μπορούν να είναι μαζί σας για να τους τα δώσετε όταν το επιτρέψουν ξανά οι συνθήκες – ή μπορείτε, εναλλακτικά, να τους το διαβάσετε από το τηλέφωνο ή με βιντεοκλήση.
Παίξτε, τραγουδήστε, χορέψτε με τα παιδιά όπως ποτέ μέχρι τώρα.
Απολαύστε την οικογένειά σας. Απολαύστε το δώρο της ζωής. Σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές που ζούμε λόγω του κορωνοϊού συνειδητοποιούμε πόσο τυχεροί μπορεί να είμαστε. Αυτό το Πάσχα ας το νιώσουμε περισσότερο από ποτέ και ας στρέψουμε την προσοχή σε όλα όσα μπορούμε να χαρούμε και ας μη στεναχωριόμαστε για όλα όσα δεν έχουμε.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, και Καλή Ανάσταση, με υγεία, αγάπη και δύναμη!

http://childit.gr