LIFE & STYLE

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 

κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμάρι κοκκινιστό

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

 40 λεπτά

Υλικά

 2 μερίδες
  1. 1 μεγάλο καλαμάρι
  2. 500 γρ ντομάτα στον τρίφτη
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2-3 ποτήρια νερό
  5. 2 δαφνόφυλλα
  6. 1 σκελίδα σκόρδο
  7. Λίγο τριμμένο μπαχάρι
  8. Λίγο μοσχοκάρυδο
  9. Αλάτι
  10. Πιπέρι
  11. Λίγο ελαιόλαδο
  12. 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες.

  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

  3. Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμάρι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς.

  4. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, όλα τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

  5. Τέλος προσθέτουμε το μακαρονάκι, προσέχουμε να μην κολλήσει και ρίχνουμε όσο νεράκι χρειαστεί για να βράσει.

    http://cookpad.com