LIFE & STYLE

Κεφτεδάκια με κιμά και ρεβίθια

Κεφτεδάκια με κιμά και ρεβύθια

Ποιο παιδάκι μπορεί να πει “όχι” σε μια πιατέλα με ζεστά και τραγανά κεφτεδάκια που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι; Μάλλον κανένα για αυτό και μας ζητάνε να τους τα φτιάξουμε με την πρώτη ευκαιρία. Θέλοντας όμως να τα κάνουμε να τρώνε και τα “ανεπιθύμητα” ρεβίθια που είναι τόσο θρεπτικά και τόσο πολύτιμα για την σωστή ανάπτυξής τους έχουμε βρει μια συνταγή που τα παντρεύει με τον κιμά και το αποτέλεσμα είναι φοβερό.

Και τώρα σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά για το σωστό μαγείρεμά τους ώστε να μην χάνονται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.  Ένα φλιτζάνι ξερά ρεβίθια ισοδυναμεί με δύο μαγειρεμένα. Η προσθήκη σόδας κατά το φούσκωμα των ρεβιθιών καταστρέφει την βιταμίνη Β1. Χρειάζονται 1 – 2 ώρες βράσιμο περίπου. Πρέπει να μαγειρεύονται με τη φλούδα γιατί σε αυτή βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό του ασβεστίου και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες.


ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα
1 φλιτζ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μπλέντερ βάζετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τον κιμά, το αλεύρι και το μαϊντανό. Πλάθετε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Απλώνετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

http://infokids.gr