Cooking

Κέικ με ανθότυρο και πορτοκάλι

Κέικ με ανθότυρο και πορτοκάλι

κέικ

Υλικά

Υλικά για 12 κέικ

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • αλεύρι και βούτυρο για τις θήκες των μάφιν

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε στο μίξερ το ανθότυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη.
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το αλεύρι.
  • Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το σε θήκες για μάφιν, αφού τις βουτυρώσετε και τις αλευρώσετε.
  • Πασπαλίστε την επιφάνεια με το σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′-25′.

Tip

Σκεπάστε τα κέικ με τυρί κρέμα ή χτυπημένο ανθότυρο και περιχύστε τα με λίγο μέλι.

tasty-guide.gr