LIFE & STYLE

Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι

Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι

Αυτή η συνταγή έγινε εμπειρικά. Αν και υπάρχουν μικρές αστοχίες λόγω της μικρής μου πείρας στη μαγειρική, είναι μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή.

 1 ώρα και 30′

Υλικά

 4 μερίδες
  1. 2 κολοκυθάκια στρογγυλά
  2. 1/3 κρεμμύδι ξερό
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 3 κ.σ. μανιτάρια από κονσέρβα
  5. 1 κούπα ρύζι για σπιρωτό πιλάφι
  6. 1 σφηνάκι ημίγλυκο κρασί
  7. 1/2 ζωμός λαχανικών
  8. αλατοπίπερο
  9. ζουμί από 1 ντομάτα
  10. 1 ματσάκι μαϊντανός
  11. λίγο δεντρολίβανο
  12. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τα κολοκύθια. Κόβουμε το “καπάκι” και σκαλίζουμε εσωτερικά με ένα κουτάλι, όπως στη φωτογραφία (Κρατήστε το εσωτερικό του κολοκυθιού για ξεχωριστή συνταγή ή προσθέστε το αργότερα καθώς θα βράζετε το ρύζι) (Στη συγκεκριμένη συνταγή το εξωτερικό περίβλημα των κολοκυθιών δεν τρώγεται. Αν θέλετε να είναι βρώσιμο, βράστε πρωτίστως τα κολοκύθια για 10-15′)

    Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι φωτογραφία βήματος 1Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι φωτογραφία βήματος 1
  2. Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε το σκορδοκρέμμυδο για 2-3′ σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια με το ρύζι.

    Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι φωτογραφία βήματος 2
  3. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε 2,5 κούπες νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7-8′.

  4. Γεμίζουμε τα 3/4 των κολοκυθιών με ρύζι.

  5. Σε βαθύ ταψάκι ή γάστρα προσθέτουμε και απλώνουμε μπόλικο λάδι με το πινέλο. Τοποθετούμε τα γεμιστά και περιμετρικά το περισσευούμενο ρύζι από την κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180° για περίπου 1 ώρα.

    Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι φωτογραφία βήματος 5
  6. Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο να ρουφήξει τα υπολειπόμενα ζουμιά και ύστερα σερβίρουμε.

    Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι φωτογραφία βήματος 6