Cooking

Κολοκυθόπιτα

Μία εύκολη συνταγή που μπορείς να την φας είτε για κυρίως γεύμα είτε για ελαφρύ βραδινό. 

Υλικά 

  • 1 ½ κιλό κολοκυθάκια πράσινα
  • 300-400 γρ φέτα (χαμηλών λιπαρών)
  • 100 γρ τριμμένο ρεγκάτο ή κάποιο κίτρινο light
  • ~20 φυλλαράκια δυόσμο
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
  • Αναποφλοίωτο σουσάμι
  • 3 κουταλιές της σούπας πίτυρο βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε με λίγο αλάτι να στραγγίξουν, πιέζοντας και με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά
  •  Ανακατευούμε με τα κολοκυθάκια την φέτα, θρυμματίζοντάς την, προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα ένα, το δύοσμο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το κίτρινο τυρί και τον τραχανά
  • Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το πίτυρο βρώμης
  •  Απλώνουμε το μίγμα μας στο ταψί, πασπαλίζουμε με το αναποφλοίωτο σουσάμι και ψήνουμε για 75 λεπτά στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο
  •  Τα τελευταία 10 λεπτά το βάζουμε στον αέρα
  • http://citykidsguide.com