Cooking

Κοτόπουλο σούπα με γιαούρτι, μανιτάρια, καρότο και αρωματικό λάδι μπαχαρικών

Υλικά

 2 μερίδες
  1. 1 στήθος κοτόπουλο
  2. 6 μανιτάρια λευκά
  3. 1 καρότο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1 κρεμμύδι
  6. 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό light ή κανονικό
  7. 3/4 φλυτζανιού κρασί λευκό ξηρό
  8. 1 κύβο κότας
  9. 1/2 φλυτζάνι νερό
  10. Λάδι για το τηγάνισμα
  11. Για το αρωματικό λάδι μπαχαρικών:
  12. 3 κουτ.σούπας καλής ποιότητας ελαιόλαδο, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει:
  13. 1 πρέζα κουρκουμά
  14. 1 πρέζα κύμινο
  15. 1 πρέζα κάρυ, ήπιο κίτρινο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο στα 2, χαράζουμε οριζόντιες “θήκες” τις γεμίζουμε με το σκόρδο κομμένο σε φέτες, αλείφουμε με λάδι και το αφήνουμε στην άκρη.
    Πετάμε τα στελέχη από τα μανιτάρια, τα ξεφλουδίζουμε από πάνω, τα κόβουμε φέτες και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να χάσουν τον όγκο τους. Καθαρίζουμε & ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    Στο τηγάνι με τα μανιτάρια ρίχνουμε λάδι, καιν τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα φυλάμε στην άκρη.

  2. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο, ξανά λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να θωρακιστεί εξωτερικά, χωρίς να ψηθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, χωρίς να καεί, σβήνουμε με το κρασί.

  3. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον κύβο συαλυμένο σε 1/2 φλυτζάνι νερό, το καρότο ολόκληρο,τα μανιτάρια, τα αφήνουμε εκτός να περιμένουν, μαγειρεύουμε στον ανάλογο χρόνο, και με τα ανάλογα υγρά επιπλέον αν χρειάζονται, σύμφωνα με το βιβλιο της χύτρας μας.

  4. Ανοίγουμε την χύτρα, βγάζουμε το κοτόπουλο και το καρότο, πολτοποιούμε τη σάλτσα με ράβδο μίξερ, τη σουρώνουμε, αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι προσεχτικά μην κόψει, μέχρι να γίνει μια ωραία άσπρη κρέμα. Βάζουμε τα μανιτάρια και το καρότο κομμένο σε φέτες στη χύτρα, ρίχνουμε τη μισή κρέμα γιαουρτιού, σείουμε το σκεύος να ενωθούν, από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

  5. Σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε στο κάθε πιάτο με κουτάλι, το αρωματικό λάδι με τα μπαχαρικά.
    Καλή επιτυχία!

    http://cookpad.com