LIFE & STYLE

Κρουασάν μήλου

Κρουασάν μήλου

Σήμερα σας προτείνουμε υπέροχα και νόστιμα σπιτικά κρουασάν μήλου στα οποία κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί!

Τα παιδιά τα λατρεύουν και είναι ιδανικό σνακ για το κολατσιό στο σχολείο αλλά και ως συνοδευτικό για το πρωινό τους γάλα!

Τι θα λέγατε να τα φτιάχνατε στο σπίτι σήμερα;

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 μήλα
20 γρ. βούτυρο
40 ml. μέλι
30 ml. χυμό λεμονιού
5 γρ. κανέλα
20 γρ. σταφίδες

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 ml. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της ζύμης.

Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζύμη σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τρίγωνα. Βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό. Μόλις βγάλουμε τα κρουασάν από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.

http://infokids.gr