Cooking

Λαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο

Υλικά
 4 μερίδες
  1. 1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο, περίπου 6-7 φλ.τσ
  2. 2 κρεμμύδια σε καρέ
  3. 1 φλ.τσ. ρύζι γλασέ πλυμενο στο σουρωτηρι
  4. 150 γρ ελαιόλαδο
  5. 1 κ.σ. πελτές
  6. αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  7. χυμός από 1/2 λεμόνι
  8. 2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμενος

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει απαλά, ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό αλατίζουμε, σκεπάζουμε. Μαγειρευουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το λάχανο.

  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό στο μαγείρεμα. Μετά προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμενο σε 1/ 2 φλ. νερό, τα μπαχαρικά και το ρύζι. Για να γίνει το ρύζι πρέπει η κατσαρόλα να έχει 3 φλ. υγρό. Υπολογιζουμε πόσο λειπει, προσθέτουμε όσο χρειάζεται, μαγειρευουμε μέχρι σχεδόν να γίνει το ρύζι.

  3. Πριν γίνει τελειως και υπαρχουν ακόμα υγρά στην κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μαϊντανό, Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει και να τραβήξει τα υπόλοιπα υγρά.

  4. Δοκιμαζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    http://cookpad.com