Cooking

Μακαρονάδα με σάλτσα καρότου

Σήμερα θα φτιάξουμε μια ξεχωριστή μακαρονάδα που αντί για τη κλασική σάλτσα ντομάτας θα πειραματιστούμε με το καρότο.

Μην ξεχνάτε να εντάσσετε το καρότο στο διατροφολόγιο σας καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα καροτίνης (προβιταμίνης Α).

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
5 καρότα μεσαίου μεγέθους
1κ.γ. ντοματοπελτέ
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μερικά φύλλα βασιλικό

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδισουν. Ακολούθως τα καρότα αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα περάσουμε από τον τρίφτη. Σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και σβήνουμε. Μπορούμε να “δέσουμε” τα μακαρόνια με την σάλτσα ή να σερβίρουμε στην “κορυφή”!

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr