Cooking

Μακαρονόπιτα

  

κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονόπιτα
Υλικά
  1. 250 γ σπαγγέτι
  2. 100 γ γιαούρτι 2% λιπαρά
  3. 100 γ γάλα
  4. 100 γ κίτρινο τυρί τριμμένο
  5. 2 αυγά
  6. Αλάτι, πιπέρι
  7. 4 φύλλα κρούστας χωριάτικα
  8. 3 κουταλιές λάδι και λίγο ακόμη για τα φύλλα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να βράσουν. Στον χρόνο τους τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε τα φύλλα κρούστας και μετά που λαδώνουμε το ταψί μας τοποθετούμε το πρώτο. Λαδώνουμε και βάζουμε το επόμενο. Σε μπολ κτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το τυρί.

  2. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε στο μπολ. Βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας το στρώνουμε πάνω στα φύλλα στο ταψί και το απλώνουμε να πάει παντού. Πάνω βάζουμε ένα φύλλο με λάδι και άλλο ένα. Κόβουμε ότι περίσσεψε από τα άκρα των φύλλων του ταψιού και τα γυρίζουμε ακατάστατα προς τα μέσα. Βάζουμε λάδι και στο επάνω φύλλο και στο προθεμαζμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

    ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!!!!

    http://cookpad.com