Cooking

Μοσχάρι με κολοκυθάκια στη χύτρα (λουκουμάκι)

κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχάρι με κολοκυθάκια στη χύτρα (λουκουμάκι)

Πολύ καιρό ήθελα να φτιάξω αυτό το φαγητό και όλο κάτι τύχαινε και έφτιαχνα το μοσχάρι αλλιώς. Πήρα λοιπόν απόφαση να το φτιάξω για να μην μου πέσει το μωρό 😂😂.
Φοβερό λαδερό φαγάκι που δεν μας δυσκολεύει καθόλου γιατί μετά έχουμε να πλύνουμε μόνο τη χύτρα.
Μπορείτε να βάλετε μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Αυτοσχεδιάστε!!!!!
Ο χυμός πορτοκαλιού δίνει στα κοκκινιστά απίστευτη γλύκα 🤤.

 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

 4-5 μερίδες
  1. 1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια μέτρια
  2. 10-12 κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια
  3. 1 φλ.τσαγιού χυμό ντομάτας
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1 κγ ρίγανη
  7. Αλάτι, πιπέρι
  8. Πάπρικα καπνιστή
  9. 1 κγ βασιλικός τριμμένος
  10. Ελαιόλαδο
  11. Χυμό από 1 πορτοκάλι 🍊

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μοσχάρι στη χύτρα να σωταριστεί (δεν βάζω λάδι) με το σκόρδο.

  2. Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και ξαφρίζουμε.

  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε να βράσει για 45′ (τόσο θέλει στη χύτρα μου). Αφού σβήσουμε τη χύτρα περιμένουμε να πέσει η βαλβίδα και ανοίγουμε προσεκτικά.

  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 15-20′.

  5. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σβήνουμε.

    http://cookpad.com