Cooking

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ

Γνώριμη κι αγαπημένη γεύση σε μίνι μέγεθος και πιο ελαφριά εκδοχή

ΥΛΙΚΑ:
1 ΜΕΡΙΔΑ
(μπορείς να κάνεις διπλή δοσολογία – γιατί μία δόση θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού)
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μέτριο κολοκύθι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλ. + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη)
1 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό κρεμμύδι ξερό τριμμένο)
2 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 φλ. τεμαχισμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρύθμισε τη φριτέζα αέρος στους 400° F. Εάν δεν έχεις φριτέζα, ρύθμισε τον φούρνο στους 220°. Τρίψε τo κολοκύθι σε ένα πανί ή σε μια αρκετά απορροφητική χαρτοπετσέτα. Τύλιξε τις άκρες και σούρωσε το νερό από το κολοκύθι και μετά μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Θα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες το μείγμα. Χρησιμοποίησε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας για να φτιάξεις περίπου 12 μπάλες. Τύλιξε το καθένα στο χέρι σου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο καλάθι της φριτέζας αέρος. ΜΗΝ γεμίσεις το καλάθι – αλλά βάλε τα σε παρτίδες. Μαγείρεψε τις μπουκίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και χρυσά στο εξωτερικό. Άφησέ τα στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρώς.

Πρόσθεσε αν θες από πάνω θαλασσινό αλάτι ή πασπάλισέ τους με ρίγανη και φρεσκοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο άρωμα κι έξτρα γεύση! Συνδυάζεις με στραγγιστό γιαούρτι ή ντιπ γιαουρτιού ή ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις! – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)