Cooking

Μυδοπίλαφο με κάρυ

 

Υλικά
  1. 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  2. 2 κούπες νερό
  3. 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια ψίχα
  4. Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  5. 1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά της Maggie
  6. 1 κρεμμύδι ξερό
  7. 1 κρεμμύδι φρέσκο
  8. 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
  9. 1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα +ξερά) μέχρι να γυαλίσουν στο ελαιόλαδο.

  2. Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με ούζο.. τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα μπαχαρικά και την νοστιμιά και ανακατεύουμε καλά

  4. Βάζουμε το νερό, τι ρύζι και βράζουμε για 10′.. το κλείνουμε και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε άλλα 10′ για να κάτσει.

  5. Καλή μας όρεξη!!!!!

    http://cookpad.com