Cooking

Ντοματόρυζο

Θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο, νόστιμο και συνάμα νηστίσιμο που θα χορτάσει όλη την οικογένεια; Το ντοματόρυζο είναι μια συνταγή εγγύηση που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη αφού ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα ενώ είναι άκρως χορταστικό χωρίς να μας βαραίνει.

Υλικά

550 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, μαζί με το ζουμί τους

2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας

1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

4 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

300 γρ. ρύζι Καρολίνα

1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα ντοματάκια ολόκληρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε 650 ml ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

Σκορπίζουμε το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr