Theatre

«Ο ήχος των σκιών», από τον θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λίγα λόγια για την Παράσταση

Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή για παιδιά! Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες; Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ;

Στον φωτισμένο μπερντέ του Ηλία Καρελλά θα συναντήσουμε τις γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του σε μια ολοκαίνουργια παράσταση!

Ήχοι του παρελθόντος και ήχοι του σήμερα σε μια παράσταση με έντονο ρυθμό και μελωδίες που ξεκλειδώνουν τη φαντασία των μικρών θεατών.

Μουσική συνοδοιπόρος, η Αρετή Κετιμέ, που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της.

Μία παράσταση για παιδιά από 4 έως 104 ετών!

Συντελεστές

Ερμηνεία θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Τραγούδι, σαντούρι: Αρετή Κετιμέ
Μαζί τους οι ταλαντούχοι μουσικοί και σκιοπαίκτες Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα/λάφτα) και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης

Συμπαραγωγή:
Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέτρα πρόληψης κατά της μετάδοσης του Covid-19

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, εφαρμόζει σε όλους τους χώρους του τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, για τις εκδηλώσεις στο Μέγαρο, που λειτουργεί ως αμιγής χώρος, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

 • Τα εισιτήρια ελέγχονται μόνο ηλεκτρονικά και ανέπαφα.
 • Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων ανά συναλλαγή και ανά εκδήλωση έχει περιοριστεί στα 4 άτομα.
 • Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης και να αποχωρεί βάσει των οδηγιών του προσωπικού του Μεγάρου, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο.
 • H είσοδος ατόμων 12 ετών και άνω γίνεται με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο, και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Τα πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής στους ταξιθέτες/ταξιθέτριες του Μεγάρου, που τα ελέγχουν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής Covid Free GR. Παράλληλα πρέπει να επιδεικνύουν αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας για να ελέγχεται η ταυτοπροσωπία.
 • Ανήλικοι 12 – 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό Covid – 19 (PCR 72 ωρών ή Rapid test 48ώρου) ή δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου.
 • Ανήλικοι 4 – 11 ετών μπορούν να εισέρχονται με δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, ή κηδεμόνας (δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα).
 • Το κοινό και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μη ιατρικές προστατευτικές μάσκες πριν την είσοδό τους στο χώρο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μέχρι την έξοδό τους από τους χώρους του Μεγάρου.
 • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των θεατών σε άλλη θέση, καθώς και η μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της παράστασης, εκτός αν υπάρχει ανάγκη.
 • Το προσωπικό του Μεγάρου φροντίζει για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, και το κοινό παρακαλείται να ακολουθεί τις οδηγίες του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Αντισηπτικά διαλύματα είναι διαθέσιμα στις τουαλέτες και στα κυλικεία.
 • Τα κυλικεία λειτουργούν, και οι υπηρεσίες τους είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις τρέχουσες διατάξεις τόσο για την παρασκευή όσο και για τη διάθεση τροφίμων και ποτών.
 • Το βεστιάριο δεν λειτουργεί.
 • Τα συστήματα εξαερισμού του Μεγάρου έχουν απολυμανθεί και λειτουργούν 100% με νωπό αέρα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα

http://citykidsguide.com