OLD HELLO, ΥΓΕΙΑ

Ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας μας εξηγεί τους λόγους που δεν πρέπει να σταματήσουμε να προσέχουμε τον κορωνοϊό.

Ο παιδίατρος προειδοποιεί για τον κορωνοϊό: Γονείς και παππούδες μην επαναπαύεστε – Ο ιός δεν εξαφανίστηκε

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ειδικών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με μια ανάρτησή του ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας ανακεφαλαιώνει ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα για αυτόν τον ιό και εξηγεί γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσουμε να προσέχουμε. Αξίζει όλοι να διαβάσουμε τι μας συμβουλεύει καθώς είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ατονήσει τα μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα ο ιός να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί.

Ας δούμε την ανάρτηση του παιδιάτρου

16 δεδομένα για τον κορωνοϊό που φαίνεται ότι πάρα πολλοί τα έχουν ξεχάσει

1. Ο κορωνοϊός είναι ένας κακός ιός που κανένας δεν πρέπει να θέλει να τον κολλήσει.

2. Αυτός που θα κολλήσει μπορεί να είναι από ασυμπτωματικός μέχρι να κινδυνέψει σοβαρά η υγεία του ή και να πεθάνει.

3. Η σοβαρότητα της νόσου ανεβαίνει με την ηλικία.

4. Σοβαρότερα νοσούν οι ηλικίες μετά τα 50 χρόνια, με σταδιακή αύξηση της σοβαρότητας όσο η ηλικία ανεβαίνει.

5. Σε λιγότερες περιπτώσεις, μπορεί να νοσήσουν από ελαφρά μέχρι και να πεθάνουν και πολύ μικρότερα σε ηλικία άτομα.

6. Συνεχίζουν να κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από όλους όσοι έχουν και κάποιο υποκείμενο χρόνιο νόσημα.

7. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο.

8. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα ξεκαθαρίσαμε τι ακριβώς προκαλεί ο ιός αυτός, αν και σίγουρα υπάρχουν αρκετά που δεν ξέρουμε.

9. Με βάση την γνώση αυτή και κυρίως γνωρίζοντας ότι τα σοβαρά προβλήματα σε κάποιους οφείλονται στις πολλαπλές θρομβώσεις που προκαλεί τροποποιήσαμε την θεραπεία ρίχνοντας βάρος στην αντιπηκτική αγωγή. Γνωρίζοντας επίσης ότι πολλά από τα προβλήματα οφείλονται στην έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος χορηγείται πλέον κορτιζόνη την 2η εβδομάδα συμπτωμάτων στο νοσοκομείο.

10. Έχουν δοκιμαστεί διάφορα αντιϊκά φάρμακα με κάποια σχετική επιτυχία για κάποια από αυτά.

11. Γνωρίζουμε με σιγουριά ότι η σωστή χρήση μάσκας αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την μετάδοση του ιού.

12. Η ανάπτυξη των εμβολίων συνεχίζεται με κάποια από αυτά να είναι στην 3η φάση (δοκιμάζονται σε χιλιάδες ανθρώπους) και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πηγαίνουν πολύ καλά.

13. Τα παιδιά φαίνεται να μην κολλάνε εύκολα και να νοσούν πολύ λιγότερο από τους μεγάλους. ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποτελούν τα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους.

14. Το μοριακό τεστ βγαίνει θετικό έως και δύο ημέρες πριν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα. Επομένως ένα μοριακό τεστ (PCR) που έγινε κάποια στιγμή δεν μας εξασφαλίζει ότι το άτομο αυτό δεν έχει κολλήσει τον ιό. Όπου χρειάζεται να είμαστε απολύτως βέβαιοι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον και δεύτερο.

15. Για κάποιο ποσοστό το νόσημα μπορεί να χρειαστεί μήνες για να υποχωρήσει.

16. Σε αρκετούς που πέρασαν την νόσο ο ιός αφήνει κατάλοιπα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, άλλα σοβαρότερα και άλλα μικρότερα.

Το κακό πρόβλημα παραμένει, θα πρέπει να το φοβόμαστε, σίγουρα σήμερα το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά και καλύτερα, έχουμε διαφοροποιήσει την φαρμακευτική αγωγή που έγινε καλύτερη και αποτελεσματικότερη και είμαστε στην ευθεία για το τέλος με την παραγωγή εμβολίων.

Το λυπηρό είναι ότι δεν φοράμε μάσκες όπου χρειάζεται και δεν τηρούμε τα μέτρα απόστασης, κοινωνικής και προσωπικής επαφής.

Θα το πληρώσουμε;

Θα δείξει το επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσα κρούσματα έχουν εισαχθεί στην χώρα μας χωρίς να το γνωρίζουμε, έστω και αν κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει το τεστ.

Και το κυριότερο ίσως!
Ο ιός δεν εξατμίστηκε ούτε εξαφανίστηκε!

Για όσους πιστεύουν στην μεγαλύτερη βλακεία που ακούω τελευταία να λέγεται, ότι δηλαδή ποτέ δεν υπήρξε, τους συμβουλεύω να πάνε να κοιταχτούν γατί έχουν σοβαρό πρόβλημα νοημοσύνης και ηλιθιότητας και το σημαντικότερο βάζουν σε κίνδυνο όλους τους άλλους…

ΠΗΓΗ:Infokids.gr