LIFE & STYLE

Ομελέτα φούρνου με αρακά και καρότο

Ομελέτα φούρνου με αρακά και καρότο

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό που τα παιδιά τρώνε με μεγάλη όρεξη και εγώ το προτιμώ όταν δεν έχω χρόνο για να φτιάξω ένα πιο μπελαλίδικο πιάτο. Βέβαια, οι ομελέτες που σερβίρω δεν είναι απλές κλασικές ομελέτες που όλοι έχουμε γευτεί.

Επιλέγω την εκδοχή του φούρνου και φυσικά η γέμιση τους έχει πάντα λαχανικά ώστε τα παιδιά να μάθουν να τα τρώνε και να μην τα αποφεύγουν. Μια από τις γεμίσεις που προτιμώ είναι και αυτή με αρακά.

Τα δικά σας παιδιά τρώνε αρακά;

Πρόκειται για ένα παρεξηγημένο λαχανικό με σπουδαία διατροφική αξία. Αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών χαμηλής βιολογικής αξίας και  υδατανθράκων που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό. Περιέχει αρκετό κάλιο, φώσφορο (σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος), καροτίνη (προστατεύει των οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες) και πολλές φυτικές ίνες (καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και καρκίνου του παχέως εντέρου). Με αλλά λόγια είναι ό,τι πρέπει για το διατροφολόγιο των παιδιών.

Υλικά

4 αβγά

1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ

1½ φλιτζάνι αρακά φρέσκο

1 φλιτζάνι φετούλες καρότου

1 φλιτζάνι γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες

100ml γάλα φρέσκο

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

100ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.Προσθέτετε τη γαλοπούλα, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή, πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

http://infokids.gr