News

Παιδί και αθλητισμός: Γιατί είναι σημαντικό να ενισχύσετε αυτή τη σχέση

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίζει καλύτερη σωματική υγεία και ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, ενώ παράλληλα, βοηθά το παιδί να ωριμάσει, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θετικές συμπεριφορές, να καλλιεργήσει μέσα του τις αρετές της συνεργασίας και της πειθαρχίας.

Η άσκηση θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για τα παιδιά, δεδομένου ότι υπάρχουν αθλήματα και δραστηριότητες που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο και οι συνήθειες των γονιών, οι οποίοι, ως γνωστόν, αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά.

Οι γονείς θα πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, πηγαίνοντας μαζί σε αθλητικές δραστηριότητες ή εντάσσοντάς τα με κάποιο τρόπο στα δικά τους αθλητικά ενδιαφέροντα.
Παιδί και αθλητισμός
Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι διοργανωτές αθλητικών διοργανώσεων, φροντίζουν να περιλαμβάνουν και τα παιδιά στο σχεδιασμό τους. Σε αυτούς ανήκει η TRIMORE Sport Events, εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, η οποία αγκαλιάζει τα παιδιά μέσα από τις δράσεις της, με σκοπό να ενισχύσει τη σχέση των παιδιών με τον αθλητισμό, καθώς επίσης, να δώσει στους αθλητές την ευκαιρία να είναι μαζί με τις οικογένειές τους στη διάρκεια κάθε αθλητικής διοργάνωσης. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE, μας δίνει τις απαντήσεις.
Παιδί και αθλητισμός: Γιατί είναι σημαντικό να ενισχύσετε αυτή τη σχέση
Ποια πιστεύετε ότι είναι η σχέση των παιδιών σήμερα με τον αθλητισμό; Γιατί είναι γνωστή η προσκόλληση πολλών από αυτά στις οθόνες.
Η σχέση των παιδιών με τον αθλητισμό θα έλεγα ότι σταδιακά αποδυναμώνεται. Αν εξαιρέσει κανείς τον αθλητισμό στα σχολεία (τις περισσότερες φορές επιδερμικός) και σε ομάδες, βάσει των σπορ που επιλέγουν (κυρίως ποδόσφαιρο, μπάσκετ και πολύ λιγότερο και για μικρότερο διάστημα κολύμπι), γενικά τα παιδιά σήμερα προτιμούν άλλους τρόπους να περνούν το χρόνο τους. Κυρίως κλεισμένα μέσα στο σπίτι ή άλλους κλειστούς χώρους, μπροστά από μία οθόνη. Έχουν πάψει να παίζουν, συνδυάζοντας την κίνηση με τη σκέψη, έχουν πάψει να δημιουργούν τα παιχνίδια τους, επιζητούν ξεκούραστους τρόπους να περνούν το χρόνο τους και σίγουρα έχουν απομακρυνθεί από τη φύση. Αυτό από μόνο του, φανταστείτε σε συνδυασμό με άθληση νου και σώματος, θα μπορούσε να προσφέρει αφάνταστα στην ευεξία και την ευδαιμονία των παιδιών.

Τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά;
Ο αθλητισμός είναι η μισή ευτυχία. Ολοκληρωμένη ευτυχία μπορεί κανείς να συναντήσει όταν συνδυάζει το πνεύμα και το σώμα σε δραστηριότητες κοντά στη φύση. Όταν ο αθλητισμός, πέραν της κίνησης και της εκγύμνασης των μυών, καταφέρνει να απασχολεί δημιουργικά το μυαλό των παιδιών, να τα οδηγεί στο να αποκτούν αρετές όπως στοχοθέτηση, προετοιμασία, σκέψη της μεθόδου που θα επιλεγεί, συνεχής κίνηση νου και σώματος, ευελιξία και τόλμη για τα παραπάνω, τότε ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ο βέλτιστος σύντροφος των παιδιών.

Πώς η Trimore Sport Events αγκαλιάζει τα παιδιά μέσα από τις δράσεις της; Ποιες δραστηριότητες σχεδιάζετε για τα παιδιά;
Τα παιδιά, σε όλες τις εκδηλώσεις μας σε κάθε σημείο της Ελλάδας που πήγαμε, είναι πρώτιστο μέλημά μας. Είναι η επένδυση στο μέλλον και συνειδητά στρέφουμε το βλέμμα μας εκεί. Γιατί η βούλησή μας είναι να προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό, τόσο στον αθλητισμό, όσο και στα νέα παιδιά. Θέλουμε να μυήσουμε περισσότερους σε ένα πιο σωστό τρόπο σκέψης και δράσης, μια πιο υγιή ζωή, την επιλογή της φύσης, της άθλησης, του ευγενούς ανταγωνισμού, του κόπου για την κατάκτηση. Δεν υπάρχει διοργάνωσή μας χωρίς παιδικές δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα προσφέροντα πάντα με μέγιστο ζήλο από πλευράς μας, με αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό, με δυνατές αναμνήσεις στο μυαλουδάκι των παιδιών και ασφαλώς δωρεάν.

Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως lazer run, σκυταλοδρομίες τρεξίματος, cross aquathlon και δύαθλο, κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, αναρρίχηση σε τοίχο, ποδηλατικές βραδυπορίες και παιχνίδια ελιγμών με ποδήλατα, σκάκι σε παράλληλα γήπεδα, περιπάτους και περιηγήσεις, κυνήγι θησαυρών και παιχνίδια προσανατολισμού, ζωγραφική με τα χέρια, yoga, κωπηλασία, χορό (ζούμπα, break dance, κ.λπ.), παιχνίδια επιβίωσης και ό, τι άλλο μας προταθεί. Πάντα με ασφάλεια, θέλουμε να προσφέρουμε στα ανήσυχα μυαλά των παιδιών ό,τι καλύτερο για να τα συνεπάρουμε. Θέλουμε σταδιακά τα παιδιά να παρακινούν τους ενήλικες να έρθουν στις διοργανώσεις μας.
Παιδί και αθλητισμός
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διοργανώσεις σας απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Πώς το επιτυγχάνετε αυτό και πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι;   
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θέλουμε κάθε μέλος μιας οικογένειας – παρέας, να έχει το δικό του κίνητρο να είναι κοντά μας. Θέλουμε το δυνατό αθλητή που έρχεται για την επίδοση, τον ανταγωνισμό, τη νίκη, αλλά παράλληλα θέλουμε τον ερασιτέχνη, αρχάριο, πρωτάρη που θα δοκιμάσει τη δύναμη του μυαλού και του σώματός του σε νέες εμπειρίες. Θέλουμε τους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους, θέλουμε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να θαυμάσουν, να χειροκροτήσουν, να επαινέσουν την προσπάθεια και όχι μόνο τη νίκη.

Το κάλεσμά μας σε κάθε περιοχή που πηγαίνουμε είναι προς όλους. Ζητούμε από την παρέα και την οικογένεια να βρει ο καθένας το δικό του ενδιαφέρον μέσα στο πρόγραμμα, το οποίο το σχεδιάζουμε για να αγγίξουμε τα ενδιαφέροντα όλων. Εμείς, ως ομάδα, είμαστε δίπλα σε όλους, σε όλες τις δραστηριότητες, να δείξουμε εμπράκτως την πίστη στο όραμά μας και να βάζουμε συνεχώς ψηλότερα τον πήχη.

*Αν θέλετε να γνωρίσετε τις παιδικές δραστηριότητες που προσφέρει η Trimore Sport Events στις διοργανώσεις της, μπορείτε να επισκεφθείτε την Ακτή Βουλιαγμένης το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί ο κορυφαίος διεθνής αγώνας off road τριάθλου, XTERRA Greece.

http://citykidsguide.com