LIFE & STYLE

Πεντανόστιμα ρεβίθια στον φούρνο με κάρυ

Πεντανόστιμα ρεβίθια στον φούρνο με κάρυ

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στην κουζίνα, ένα πανεύκολο και τέλειο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε είναι ρεβίθια με κάρυ στον… φούρνο. Τα υλικά που θα χρειαστείτε βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι σας και το μόνο που χρειάζεται είναι ακολουθήσετε πιστά την παρακάτω συνταγή! Πιστέψτε μας, αυτό το φαγητό εκτός από νόστιμο είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και θα το λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά!

Τι θα χρειαστούμε

500 γραμμάρια ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 πράσα

3 σκελίδες σκόρδο

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κάρυ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 λίτρο νερό

Αλατοπίπερο

Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνουμε

Bήμα 1ο

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου. Τα βγάζουμε, τα ξεπλενουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Έπειτα τα αφήνουμε στη άκρη.

Βήμα 2ο

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο και σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα. Παράλληλα ανοίγουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω με αέρα.

Βήμα 3ο

Μόλις καραμελώσουν το κρεμμύδι και τα πράσα ρίχνουμε το σκόρδο, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ρεβίθια και το λεμόνι (χυμό και ξύσμα). Αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια γάστρα, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα. Μόλις περάσει μια ώρα, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα ακόμη. Στο μεταξύ έχουμε βράσει το ρύζι μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookpad.com