LIFE & STYLE

Περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια; Φτιάξτε με αυτά το πιο τέλειο παγωτό!

Μπορεί οι γιορτές του Πάσχα να πέρασαν, ωστόσο μέσα στο καλαθάκι μας μπορεί να έχουν περισσέψει πασχαλινά κουλουράκια.

Οι περισσότερες μαμάδες φτιάχνουν πολλές φουρνιές για τα πιτσιρίκια τους που, όσες… φιλότιμες προσπάθειες κι αν γίνονται για να φαγωθούν, δύσκολα να εξαντληθούν.

Συνεπώς, η «ανακύκλωση» είναι η καλύτερη επιλογή.

Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα παγωτό – μπισκότο, με τρία μόνο υλικά εκ των οποίων και τα κουλουράκια που σου περίσσεψαν από το Πάσχα, μία συνταγή που υπογράφει ο Πέτρος Συρίγος.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για το παγωτό

500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
200 γρ. από τα πασχαλινά μπισκότα που περίσεψαν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μίγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη 4 ώρες.

Το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε άλλη μια φορά. Το μεταφέρετε και πάλι στο δοχείο φύλαξης, ρίχνοντάς το σε 3 δόσεις, ώστε να πασπαλίσετε ενδιάμεσα με το χοντροκομμένο μπισκότο.

Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.

http://infokids.gr