Cooking

“Απλό” σπιτικό μπέργκερ, από 100 % μοσχαρίσο κιμά!

κύρια φωτογραφία συνταγής "Απλό" σπιτικό μπέργκερ, από 100 % μοσχαρίσο κιμά!

Προέλευση: Ιωάννινα, Ήπειρος, Ελλάδα
 30′

Υλικά

 3 μπέργκερ
  1. 450 γρ. κιμάς από ελιά, σπάλα ή λάπα νεαρού μόσχου
  2. 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  3. Πιπέρι, ανάλογα με το πόσο “πιπεράτο” το θέλουμε

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε στον κιμά το αλάτι & το πιπέρι.

  2. Ζυμώνουμε τον κιμά για 5 λεπτά & τον αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα να “δέσει”.

  3. Πλάθουμε τρία μπιφτέκια, έχοντας κατά νου μας τη διαμέτρο από το ψωμάκι του μπέργκερ.

  4. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο & τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο σχαροτήγανο, γυρνώντας τακτικά & για συνολικό χρόνο 5′-7′ λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα ή “ωμά” τα θέλουμε.

  5. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια μας & προσθέτουμε στις πλευρές τους μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, ντομάτα, αγγούρι ή μαρούλι & κρεμμύδι.

    http://cookpad.com