LIFE & STYLE

Ρεβιθάδα με πιπεριές στη γάστρα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, συνιστούμε καλομαγειρεμένα… ρεβίθια! Η νοστιμιά αυτής της συνταγής έγκειται στα μυρωδικά και στον τρόπο ψησίματος της. Η γάστρα φυλακίζει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις, τις αναμιγνύει και τελικά τις κάνει ένα!

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε φέτες
  • 500 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού ξεπλύνετε καλά τα ρεβίθια, τα βάζετε στη γάστρα μαζί με το λάδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το ελαιόλαδο και το νερό (το υγρό πρέπει να καλύπτει τα ρεβίθια κατά 1 δάχτυλο). Ψήνετε στους 250 βαθμούς για 2 ώρες.

Βήμα 2ο

Στο μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 3ο

Ανοίγετε τη γάστρα και προσθέστε τη σάλτσα με τις πιπεριές, αφού αφαιρέσετε το φύλο δάφνης. Ψήνετε με ανοιχτό το καπάκι της γάστρας (ώστε να απορροφηθούν τα υγρά) για άλλη μισή ώρα και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

http://mama365.gr