LIFE & STYLE

Ρεβύθια σουτζουκάκια (νηστίσιμα) με κους κους

Υλικά

 6-8 μερίδες
  1. 500 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ
  2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 κ.σ. baking powder
  4. 1 κ.γ. κύμινο
  5. Ξύσμα από ένα λεμόνι 🍋
  6. Χυμό από μισό λεμόνι 🍋
  7. 3 κρεμμύδια
  8. 2 σκελίδες σκόρδο
  9. 1 ματσάκι δυόσμο
  10. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  11. Αλάτι, πιπέρι
  12. Αλεύρι για το πανάρισμα
  13. Για τη σάλτσα!!
  14. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  15. 1 κρεμμύδι
  16. 1 στικ κανέλα
  17. 3 φύλλα δάφνη
  18. 1 κ.γ. ρίγανη
  19. 1 πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
  20. 1 σκελίδα σκόρδο
  21. 1 κ.γ. μέλι
  22. 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  23. 3 ντομάτες
  24. Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε ξεπλένοντας καλά

  2. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε στον πολυκόφτη να διαλυθούν καλά, αλλά όχι να λιώσουν.

  3. Σε μπολ βάζουμε τα πολτοποιημένα ρεβύθια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το baking powder, κύμινο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη (πρέπει να είναι πολύ ψιλό), σκόρδο τριμμένο, δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε

  4. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί

    Ρεβύθια σουτζουκάκια (νηστίσιμα) με κους κους ♠️💜 φωτογραφία βήματος 4
  5. Τηγανίζουμε ελαφρά σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά έως ότου πάρουν χρώμα και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Ρεβύθια σουτζουκάκια (νηστίσιμα) με κους κους ♠️💜 φωτογραφία βήματος 5
  6. Σάλτσα

  7. Σε ρηχή αλλά πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στικ κανέλα, φύλλα δάφνη, ρίγανη, πιπεριά τσίλι (ή λίγο μπούκοβο εναλλακτικά), σκόρδο, μέλι, πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες.

  8. Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στη κατσαρόλα.

  9. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά

    Ρεβύθια σουτζουκάκια (νηστίσιμα) με κους κους ♠️💜 φωτογραφία βήματος 9
  10. Για το κους κους

  11. Η βασική αναλογία κους κους είναι 1-1.Τοποθετούμε το κους κους με λίγο αλάτι σε μπολ πυρίμαχο

  12. Βράζω το νερό και το ρίχνω πάνω στο κους κους σκεπάζοντας να μη βγουν οι υδρατμοί και το αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε

    Ρεβύθια σουτζουκάκια (νηστίσιμα) με κους κους ♠️💜 φωτογραφία βήματος 12
  13. Καλή απόλαυση

    http://cookpad.com