Cooking

Ριζότο με κοτόπουλο καρμπονάρα

Γρήγορο και εύκολο φαγητό που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Υλικά (για 4 μερίδες)

2 κουτ. ελαιόλαδο
300 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 4 λεπτές φέτες
140 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. ρύζι για ριζότο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
700-800 ml ζωμός κοτόπουλου ζεστός
100 γρ. αρακάς
25 γρ. τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε το ζαμπόν ή το μπέικον, ώσπου να ροδίσει και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ρύζι και τηγανίζετε για 1 λεπτό. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί όλο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τον ζωμό, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας και μέχρι να απορροφηθεί όλος. Μόλις μαλακώσει ελαφρά το ρύζι, κόβετε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο, το προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον αρακά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, πασπαλίζετε την παρμεζάνα και σερβίρετε.