Cooking

Σνίτσελ με ζαμπόν και τυρί

Το σνίτσελ είναι ένα από τα πιάτα που τα παιδιά τρώνε και με την πρώτη ευκαιρία που θα έχουμε κάποιο τραπέζι στο σπίτι είναι μια από τις συνταγές που φτιάχνω. Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι η ξεχωριστή της γέμιση.

4 χοιρινά σνίτσελ ή κοτόπουλου ή γαλοπούλα
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες έμμενταλ ή γκούντα ή τσένταρ
1 κούπα αλεύρι
3 μεγάλα χτυπημένα αυγά
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στη μια άκρη το ζαμπόν και το τυρί και διπλώναμε τα σνίτσελ στη μέση, ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί και το ζαμπόν. Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια προς δυνατή εστία (συνήθως 2.5-3 ή περισσότερο ανάλογα την κουζίνα) και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.

http://infokids.gr