Cooking

Σούπα με πατάτα, καλαμπόκι και κρέμα γάλακτος

Μια κρεμώδης σούπα με πατάτα, καλαμπόκι και κρέμα γάλακτος είναι μια νόστιμη πρόταση για το γεύμα μας τώρα που ο καιρός είναι βροχερός και κάνει κρύο!

Είναι αγαπημένη μας πρόταση και τα παιδιά την απολαμβάνουν κάθε φορά που την σερβίρω!
Μην ξεχνάτε!

Oι σούπες θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετικά γεύματα και να εμπλουτίσουν σημαντικά τη διατροφή ενός παιδιού, είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως κυρίως. Οι σούπες αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή κατά τη χειμερινή περίοδο. Ενα πλήρες και υγιεινό γεύμα, το οποίο προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ:

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
½ πράσο, κομμένο σε κύβους
2 σέλινο, κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φύλλο δάφνης
3-4 θυμάρι
1 κ.γ άνηθο
3 πατάτες, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 φλιτζάνι ​​καλαμπόκι


EΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο, τη δάφνη, τον άνηθο και το θυμάρι.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, το νερό και αλατοπιπερώνουμε επιπλέον αν χρειάζεται. Όταν οι πατάτες μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα με μπέικον.

http://infokids.gr