Cooking

Σπιτική Μπουγάτσα

Σπιτική Μπουγάτσα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ λίτρα γάλα πλήρες φρέσκο
  • 370 ml γάλα εβαπορέ light, αραιωμένο με μισό ποτήρι νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα φλούδας από 2 λεμόνια
  • Φλούδες από 3 λεμόνια, κομμένες μεγάλες φέτες, ώστε να αφαιρεθούν εύκολα
  • 2 φιαλίδια βανίλια σκόνη
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα με ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε με μίξερ.
  • Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε το το μίξερ σε αργό ρυθμό. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού.
  • Το βάζουμε στη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το μείγμα, μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι.
  • Βγάζουμε με προσοχή τις φλούδες λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και χρησιμοποιούμε πινέλο για να αλείψουμε λίγο το ταψί.
  • Βάζουμε τα 4 φύλλα κρούστας κάτω στο ταψί, αφού τα αλείψουμε ένα – ένα με βούτυρο.
  • Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε 6 – 7 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας.
  • Χαράζουμε τα πάνω φύλλα πριν τα βάλουμε στο ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 170 – 180°C για 45 – 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθεί και αφού κρυώσει, ρίχνουμε την κανέλλα και τη ζάχαρη άχνη από πάνω, κοσκινίζοντας με σίτα.

http://citykidsguide.com