LIFE & STYLE

Θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα με ψητή φέτα

Θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα με ψητή φέτα
Πριν από λίγο καιρό στη διάσημη πλατφόρμα του Tik Tok, ανέβηκε μια συνταγή για ζυμαρικά με ψητή φέτα που αμέσως έγινε viral. Ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση του κοινού η σεφ αποφάσισε να κάνει μια παραλλαγή αυτού του πιάτου, δημιουργώντας μια πεντανόστιμη σούπα με βάση τη ντομάτα. Απλή στην παρασκευή της, η σούπα με ψητή φέτα είναι πλούσια σε γεύση, χαμηλά σε θερμίδες (440!) και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας πιάτο!

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γραμμάρια ντοματίνια
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, συν λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
  • ¾ φλιτζάνι κριθαράκι
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • ½ μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ντομάτας  με τους χυμούς της
  • Αλατοπίπερο
Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 και τοποθετούμε τα ντοματίνια σ’ ένα πυρέξ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο από πάνω τους και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κομμάτι της φέτας στη μέση του σκεύους και φροντίζουμε να καλυφθεί με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2ο

Βήμα 3ο

Όσο ψήνεται η φέτα, σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το σκόρδο, την κονσέρβα ντομάτας, τον ζωμό και το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 4ο

Μόλις οι ντομάτες και η φέτα στο φούρνο είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που σιγοβράζει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Ρίχνουμε και το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά περίπου – μέχρι να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό και μαύρο πιπέρι.

Μια μικρή σημείωση: Μην προσθέσετε το κριθαράκι μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Χωρίς το ζυμαρικό, η σούπα διατηρείται καλά στο ψυγείο για 4 έως 5 ημέρες και στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες!

Πηγή: feelgoodfoodie.net