OLD HELLO 2

Τηλεφωνικές γραμμές που προσφέρουν βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη

Για τα περιστατικά αυτά, αρκετοί φορείς, οργανώσεις, σωματεία, κ.λπ., παρέχουν μέσω τηλεφωνικών γραμμών ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Στα τηλέφωνα απαντούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι παρέχουν ψυχολογική στήριξη και συμβουλές διαχείρισης στα άτομα που διέρχονται κάποια μορφή κρίσης και αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Ας δούμε κάποιες από αυτές τις τηλεφωνικές γραμμές, που καλό είναι να γνωρίζουμε.

Γραμμή Βοήθειας Help-Line: 210-6007686

Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, διαδικτυακή αποπλάνηση, bullying, ρατσιστική συμπεριφορά κ.λπ.).
Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 17:00 (δωρεάν κλήση).

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής: 210 8253253

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ιδρύθηκε το 1988, από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Το σύνθημα στο «Άλμα Ζωής» είναι η «ζωή με ποιότητα». Η τηλεφωνική γραμμή είναι μία εμπιστευτική πηγή πληροφόρησης και απαντήσεων σε προβλήματα που απασχολούν γυναίκες με εμπειρία καρκίνο μαστού και τις βοηθά να αντιμετωπίσουν ό,τι σχετίζεται με τη διάγνωση και τη διαχείριση της νόσου. Κάθε τηλεφώνημα απαντάται σε κλίμα σεβασμού και εχεμύθειας, ενώ πάντα διασφαλίζεται το απόρρητο. Ένα τηλεφώνημα μπορεί να διαρκέσει έως μία ώρα, όσο, δηλαδή, μία ψυχοθεραπευτική συνεδρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμένα επαναληπτικά τηλεφωνικά ραντεβού.
Μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 -18:00 (αστική χρέωση).
Τηλεφωνικές γραμμές που προσφέρουν βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη

Ανοικτή Τηλεφωνική Γραμμή Ελπίδας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: 215.215.1650 – 210.38.26.600

Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλές σε πάσχοντες από καρκίνο ή σε άτομα του οικογενειακού / φιλικού περιβάλλοντος.
Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 7:30 – 20:00 (αστική χρέωση).

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Στρατού

Στρατός ξηράς: 800-114-5551
Αεροπορία: 800-114-5552
Ναυτικό: 800-114-5553

Απευθύνεται στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και προσφέρει συμβουλές σε θέματα προσαρμογής στη στρατιωτική ζωή, καθώς και σε θέματα ψυχικής υγείας, άγχους, κατάθλιψης, εθισμού, σχέσεων, συμπεριφοράς, κ.λπ.
Μπορείτε να καλείτε κάθε μέρα, όλο το 24ωρο (δωρεάν κλήση).

Γραμμή Βοήθειας για θέματα AIDS Νοσοκομείου Α. Συγγρός: 210-7222222

Συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη για οροθετικούς, ασθενείς με AIDS και τους συγγενείς τους. Μπορείτε να μιλήσετε με άτομα που θα σας ακούσουν, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να λάβετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον ιό HIV, ώστε να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια της υγειονομικής περίθαλψης και να μιλήσετε πιο άνετα με το γιατρό σας για τις ανησυχίες σας.
Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 21:00 (αστική χρέωση).

Γραμμή βοήθειας για την αυτοκτονία: 1018

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός – μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία εντάσσεται από τον Απρίλιο του 2012 στο πλαίσιο του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, το οποίο λειτουργεί από την ΚΛΙΜΑΚΑ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας. Στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ειδικά εκπαιδευμένοι, επαγγελματίες ψυχικής υγείας αναλαμβάνουν την θεραπευτική αντιμετώπιση ατόμων που έχουν εκδηλώσει αυτοκτονική συμπεριφορά.
Μπορείτε να καλείτε κάθε μέρα, 24 ώρες (αστική χρέωση).

Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω – ανοιχτή γραμμή βοήθειας: 210 3617089

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω ανήκει διοικητικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Αν αντιμετωπίζετε προσωπικό πρόβλημα ή θέλετε να βοηθήσετε κάποιο οικείο σας πρόσωπο σχετικά με χρήση ουσιών, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ανοικτή Γραμμή, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας (FESAT).
Έφηβοι και νέοι: 210 3638833 & 210 3638895
Γυναίκες και μητέρες: 210 3215990
Άντρες: 210 8234740 & 210 3611803
Μπορείτε να καλείτε καθημερινά, 10:00 – 16:00 (αστική χρέωση).
Τηλεφωνικές γραμμές που προσφέρουν βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη

Τηλεφωνική Γραμμή SOS (ΟΚΑΝΑ): 1031

Η Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1031 του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών, ξεκίνησε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 2000. Στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό και είναι μέλος της Eυρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υπηρεσιών Τηλεφωνικής Βοήθειας (FESAT). Στόχος της είναι, τηρώντας το απόρρητο και την ανωνυμία, να παρέχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις ψυχοτρόπες ουσίες και τη χρήση τους, την πρόληψη και τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης, και τη θεραπεία. Επίσης, προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη βραχείας διάρκειας, αλλά και άμεση βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε καταστάσεις κρίσης, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση ουσιών (σύνδρομο στέρησης, αυτοκτονική συμπεριφορά, πρόληψη υποτροπής).
Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 20:00 (αστική χρέωση).

Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ): 1145

Το 1145 απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ, καθώς και σε ανθρώπους με ασχολούνται παθολογικά με το διαδίκτυο, τους συγγενείς και τους φίλους τους.
Παρέχει ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες και πληροφόρηση για υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη τη χώρα, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη μέσα από την ενεργητική ακρόαση και τη συζήτηση σε κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η υπηρεσία εγγυάται το απόρρητο των πληροφοριών και το σεβασμό στο δικαίωμα της ανωνυμίας.
Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00. Η χρέωση της κλήσης διαμορφώνεται από τον πάροχο κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης και Τηλεσυμβουλευτικής: 1114

Η γραμμή έχει στόχο την παροχή ενημέρωσης και βοήθειας για τα ζητήματα που δημιουργεί η προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο στους παίκτες, τα μέλη της οικογένειάς τους και τα φιλικά τους πρόσωπα. Δημιουργήθηκε το 2011 με τη συνεργασία της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. Μέσα από τη γραμμή προσφέρεται υποστήριξη από συμβούλους εκπαιδευμένους για να ακούσουν προσεκτικά και να επισημάνουν τις συμπεριφορές που παγιώνουν ή εντείνουν την προβληματική ενασχόληση, ενημέρωση για την επίδραση που έχει η προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο στον παίκτη και το περιβάλλον του, συμβουλευτική για καλύτερη διαχείριση της προβληματικής ενασχόλησης και των συνεπειών που προκαλεί, καθώς και παραπομπή σε δημόσια προγράμματα απεξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια ή πληροφόρηση για άλλους τρόπους οργανωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος. Η επικοινωνία είναι ανώνυμη.
Μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 21:00. Η χρέωση της κλήσης διαμορφώνεται από τον πάροχο κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

http://citykidsguide.com