Cooking

Tουρλού: Πώς να φτιάξετε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!

Tουρλού: Πώς να φτιάξετε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!
Ντομάτα, σκόρδο, κρεμμυδάκι, πατατούλες, μελιτζάνες και πιπεριές. Απ’ αυτά και μόνο τα συστατικά, καταλαβαίνει κανείς ότι αναφερόμαστε στο πεντανόστιμο τουρλού ή μπριάμ που όλοι έχουμε λατρέψει. Πρόκειται για το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό και με αυτή την συνταγή θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.

Τι θα χρειαστείτε

  • 5 μεσαίες πατάτες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 2-3 ντομάτες
  • 1 κούπα σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγη ρίγανη
  • Κόκκινο πιπέρι

Bήμα 1ο

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε συμμετρικά. Τα τοποθετούμε στην γάστρα και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.

Βήμα 2ο

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά. Ανοίγουμε τη γάστρα ανά διαστήματα και ανακατεύουμε απαλά και βλέπουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 και συνεχίζουμε το ψήσιμο με κλειστό καπάκι άλλα 30-40 λεπτά.

Αν θέλουμε ακόμη πιο τραγανή όψη και υφή ψήνουμε και 10 λεπτά χωρίς το καπάκι της γάστρας.

Σερβίρουμε με τυρί φέτα ή με γιαούρτι.

Πηγή: cookpad.com