LIFE & STYLE

Υγιεινά burgers για παιδιά

ΥΛΙΚΑ

 

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

 

Για τα ψωμάκια

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 γραμμ. χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψωμάκια:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  • Ανακατεύουμε αργά μέχρι να πάρουμε όλο το αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης και στα χέρια μας.
  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα και στην συνέχεια την πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Τις αφήνουμε να διπλασιαστούν και ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 1 ώρα στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.

Για τα μπιφτέκια:

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λίγο λαδάκι μέχρι να γίνουν διάφανα και σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη MAGGI Νοστιμιά και το πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά και κατά προτίμηση με το μίξερ για να γίνουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια μας.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα για περίπου μισή ώρα.
  • Όταν ψηθούν, παίρνουμε τα ψωμάκια μας τα κόβουμε στην μέση και τοποθετούμε ανάμεσα το μπιφτέκι μας και λαχανικά της αρεσκείας μας καθώς και κίτρινο τυρί πάνω στο ζεστό μπιφτέκι, το οποίο θα λιώσει.

Πηγή : nestlenoiazomai.gr